Ελασσόνα

Η Στέλλα Μπίζου στο Φανάρι

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε στο Φανάρι η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμή και εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Ο Παναγιώτατος και η κ. Μπίζιου αντάλλαξαν ευχές και απόψεις.

Η Λαρισαία πολιτικός ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένη του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού και Διευθυντού του ιδιαιτέρου γραφείου του κ. ΙερώνυμουΔρ. κ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα, προκειμένου να παραστεί στην χειροθεσία του σε Άρχοντα Πρωτονοτάριο της Αγίας Του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η οποίαέλαβε χώρα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Το πρόγραμμα της κας Μπίζιου στην Κωνσταντινούπολη περιελάμβανε και συνάντηση με την Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κα Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου, από την οποία ενημερώθηκε για θέματα του Ελληνισμού, ενώ η Λαρισαία βουλευτής περιηγήθηκε και στις Ιερές Μονές Παναγίας Βλαχερνών και Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλί.

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης διακονεί την Ιεροσύνη για περισσότερο από εξήντα χρόνια, ενώ βρίσκεται στην κορυφή της Ορθοδοξίας επί τριάντα έτη. Η συνάντηση μαζί Του ήταν μια στιγμή συγκινητική και τιμητική για εμένα. Του μετέφερα τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού που ο κόσμος της Λάρισας τρέφει για το Πρόσωπό Του, ενώ η πατρική Του ευλογία και οι ευχές Του για μια ευλογημένη χρονιά, μας γέμισαν με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη. Η επαφή μου μαζί του, συνοδεία του Σεβασμιωτάτου πατέρα μας κ. Ιερώνυμου, αποτελούν για εμένα ορόσημο ζωής και πηγή αληθινής έμπνευσης. Η επίσκεψη στο Φανάρι αλλά και στις Ορθόδοξες Μονές μας, μνημεία του Ελληνισμού, είναι μια κατανυκτική εμπειρία για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό.

Στον Δρ κ. Μπαλατσούκα που έλαβε το οφφίκιο του Άρχοντος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσει στον φωτεινό του δρόμο. Το έργο του αποτελεί ύψιστη προσφορά και τιμή για τηνΛάρισακαι την Θεσσαλία», δήλωσε η κα Μπίζιου.

 

Previous ArticleNext Article