Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο και διαχρονικό

Με αφορμή την σημερινή 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου έκανε τη ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τιμούμε την 47η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου ως μια φωτεινή πράξη αντίστασης απέναντι στη χούντα των Συνταγματαρχών.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο και υπενθυμίζει σε όλους μας ότι ο αγώνας για ελευθερία είναι διαρκής και πολλές φορές απαιτεί θυσίες.

Φέτος ο εορτασμός της ιστορικής εξέγερσης μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με την συνειδητοποίηση ότι πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωήκαι είναι καθήκον όλων μας, εν μέσω της φονικής πανδημίας, να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους ευάλωτους και σε αυτούς που δίνουν μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να διχάζει.

Το Πολυτεχνείο είναι παράδειγμα κινήματος ενότητας που δεν είχε καθοδηγητές και δεν ανήκε σε κανένα κόμμα.

Όσοι τώρα προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν μικροκομματικά και να διαιρέσουν τους Έλληνες είναι ήδη απομονωμένοι.

Με αίσθημα ευθύνης γιορτάζουμε σήμερα το Πολυτεχνείο με τον τρόπο που αρμόζει στις δεδομένες συνθήκες, για να μπορέσουμε όλοι μαζί του χρόνου να το τιμήσουμε με τον τρόπο που πρέπει. Ας μη ξεχνάμε ότι φέτος δεν γιορτάσαμε ούτε την 25η Μαρτίου ούτε την 28η Οκτωβρίου.

Ο πιο ουσιαστικός τρόπος για να τιμήσουμε την ιστορική επέτειο είναι να διδαχτούμε από το παράδειγμα των ανθρώπων που ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν την ελευθερία τους για την ελευθερία των άλλων.

Ας εμπνευστούμε από το μήνυμα της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας των παιδιών του Πολυτεχνείου. Ας το δούμε ως ευκαιρία να αξιολογήσουμε τις δικές μας πράξεις, το δικό μας αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας.

Με ενότητα και αίσθημα ευθύνης μπορούμε να ξεπεράσουμε τους μεγαλύτερους κινδύνους και να πολεμήσουμε το διχασμό που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν στην ελληνική κοινωνία».

Previous ArticleNext Article