Λάρισα

Στέλλα Μπίζιου: Τέλος στην ακυβερνησία των Δήμων

«Το ισχύον σύστημα στην αυτοδιοίκηση έχει οδηγήσει πολλούς δήμους της χώρας σε ακυβερνησία, διόγκωση των προβλημάτων και αναπόφευκτα σε συγκρούσεις. Υπάρχουν δήμαρχοι που αδυνατούν δυστυχώς να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους.

Βάζουμε τέλος στην ακυβερνησία ώστε οι δημοτικές αρχές να υλοποιούν ανεμπόδιστα τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Για αυτό άλλωστε τους εμπιστεύονται οι πολίτες».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

«Θέλω να ευχηθώ στο νέο υπουργό Εσωτερικών κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Με το έργο του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Tροφίμων ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά και είμαι σίγουρη ότι και στη νέα του θέση θα κινηθεί στους ίδιους ρυθμούς. Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ανάγκη από πολιτικούς με όραμα και σχέδιο. Ο θεσμικός ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης την τοποθετεί σε άμεση επικοινωνία με τον πολίτη και συνεπώς πρέπει να στηριχθεί με τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να εξυπηρετεί αποτελεσματικά την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Τα πειράματα του κ. Τσίπρα με την απλή αναλογική έχουν οδηγήσει τους δήμους ολόκληρης της χώρας στο αδιέξοδο.

Το νέο σχέδιο νόμου που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή, ενσωματώνει ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες για την δημιουργία μιας τοπικής αυτοδιοίκησης που θα έχει το χώρο να επιτελέσει την αποστολή της, που θα σέβεται και θα προστατεύει τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον. Τοπική αυτοδιοίκηση που δεν διαθέτει επιχειρησιακή ικανότητα, δεν μπορεί να επιλύσει τοπικά προβλήματα και καθίσταται αντιπαραγωγική. Ενθαρρύνουμε τη συναίνεση και την συνεργασία, αλλά όχι ως προϊόν εξαναγκασμού. Όσοι εκλέγονται πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διοικήσουν και να εφαρμόσουν αυτά για τα οποία τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες και τελικά να είναι πολιτικά υπεύθυνοι απέναντι στις τοπικές κοινωνίες.

Βάζουμε τα θεμέλια για την αναδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε αυτή να είναι λειτουργική, να λειτουργεί αναπτυξιακά και να συμβάλλει στην συνολική πρόοδο της χώρας», κατέληξε στη δήλωση της η κα Μπίζιου.

Previous ArticleNext Article