Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου – Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά είχε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, η οποία μετά το τέλος της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενόψει της Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας, επισκέφτηκα τον Υπουργό προκειμένου να συζητήσουμε τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες μας. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας καλλιεργητικής περιόδου και οι προβληματισμοί είναι αρκετοί και δικαιολογημένοι με δεδομένη την διεθνή αβεβαιότητα.

Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις αποτελούν ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για τους καλλιεργητές σιτηρών και δημητριακών αλλά και για τους παραγωγούς καλαμποκιού που ανυπομονούν να μάθουν αν τελικά θα επιδοτηθεί με συνδεδεμένη ενίσχυση και το καλαμπόκι. Ο Ελληνικός φάκελος έχει ήδη κατατεθεί στην ΕΕ από το ΥΠΑΑΤ και εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται η σχετική απάντηση.

Το Πρόγραμμα νέων αγροτών, που είναι το μεγαλύτερο που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει το Υπουργείο και ανέρχεται πλέον σε 525 εκ. ευρώ, προσελκύει όλο και περισσότερους νέους αγρότες στον πρωτογενή τομέα και φαίνεται ότι δεν αρκεί για να καλύψει όλους τους ενδιαφερόμενους. Το Υπουργείο εξαντλεί κάθε προσπάθεια για να ικανοποιήσει τον μέγιστόν δυνατό αριθμό αιτούντων.

Συζητήσαμε επίσης τις δυνατότητες την επιδότησης των λιπασμάτων και των ζωοτροφών. Ο Υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει την επόμενη εβδομάδα, ίσως ακόμη και στις εκδηλώσεις στην Ελασσόνα για τη γιορτή της φέτας.

Τόνισα στον κ. Υπουργό την ανάγκη σχεδιασμού στοχευμένων παρεμβάσεων προκειμένου να στηριχθεί το αγροτικό εισόδημα και έλαβα τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα λάβει τα πλέον αποτελεσματικά μέτρα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα», τόνισε η κα Μπίζιου.

 

Previous ArticleNext Article