Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Συνάντηση με επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα

«Με συνέπεια και σοβαρότητα σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής μας, δίπλα στον επαγγελματία της υπαίθρου, υλοποιώντας τις προεκλογικές μας εξαγγελίες, αποδεικνύοντας πως ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για την κυβέρνηση της ΝΔ σημείο αιχμής της αναπτυξιακής μας πολιτικής».

Τα παραπάνω τόνισε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μιλώντας σε Λαρισαίους αγρότες και επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, πραγματοποιώντας, ουσιαστικά, μια ανασκόπηση των κυβερνητικών παρεμβάσεων στον αγροτικό τομέα.

Η κα Μπίζιου σημείωσε πως οι προηγούμενες χρονιές, εξαιτίας τόσο της πανδημίας, όσο και της κρίσης στην ενέργεια, σε συνδυασμό με τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα που επιδεινώνονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, δημιούργησαν δύσκολες καταστάσεις για τους ανθρώπους της υπαίθρου.

«Δεν μας πτόησαν όλες αυτές οι ομολογουμένως πολύ δύσκολες καταστάσεις. Σταθήκαμε όρθιοι, κρατώντας όρθιους τους πολίτες», σημείωσε η Λαρισαία βουλευτής, η οποία έκανε ειδική αναφορά στον κρίσιμο ρόλο που έχει επιτελέσει ο ΕΛΓΑ, όσον αφορά τις αποζημιώσεις των παραγωγών και καλλιεργητών της γης.

«Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κατευθύνθηκαν στους παραγωγούς σε μια προσπάθεια να στηριχθούν, ώστε να καλύψουν τις απώλειες στο εισόδημά τους», τόνισε η κα Μπίζιου, δίνοντας παραδείγματα της κυβερνητικής παρέμβασης στο νομό της Λάρισας και ευχαριστώντας, ταυτόχρονα, τον διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο για την αγαστή συνεργασία.

«Δεν σταματάμε εδώ. Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για τους αγρότες της χώρας μας, λαμβάνοντας υπόψη μας τόσο τις ανάγκες τους, όσο και τις ανάγκες της χώρας. Γνωρίζουμε καλά πως σε λίγα χρόνια όλοι μας θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό, όσον αφορά τον πρωτογενή μας τομέα. Οφείλουμε όλοι μαζί, κράτος και αγροτικός κόσμος, να αποφασίσουμε από τώρα ποια θα είναι η κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γι’ αυτό ζητώ καθαρή εντολή στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, χωρίς τις παλινωδίες του παρελθόντος», σημείωσε η κα Μπίζιου, θέτοντας εκ νέου τον εαυτό της στη διάθεση του αγροτικού κόσμου.

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες της δουλειάς σας. Μεγάλωσα μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Θα συνεχίζω λοιπόν, με όλες μου τις δυνάμεις να στέκομαι στον πρώτη γραμμή της μάχης για ένα καλύτερο μέλλον», κατέληξε η κα Μπίζιου.

Previous ArticleNext Article