Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Σήμερα νομοθετούμε τα αυτονόητα

«Σήμερα νομοθετούμε την επικράτηση της λογικής επί του παραλόγου που βιώνουμε καθημερινά. Σεβόμενοι κάθε ατομικό δικαίωμα, κάθε ατομική και κοινωνική ελευθερία, θεσπίζουμε το πλαίσιο ώστε όλοι οι πολίτες να τα ασκούν ελεύθερα, χωρίς όμως καταχρήσεις. ‘Όπως γίνεται σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες. Γιατί το δημοκρατικό πολίτευμα οφείλει όχι μόνο να υπερασπίζεται και να εγγυάται όλα τα δικαιώματα, αλλά και να εξασφαλίζει ισορροπία, κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια στους φορείς τους όταν υπάρχει σύγκρουση».

Με τα λόγια αυτά τοποθετήθηκε στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ στο νομό Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου, επιχειρηματολογώντας υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ρυθμίζει το πλαίσιο των δημόσιων συναθροίσεων.

«Η ελευθερία της συνάθροισης είναι θεμελιώδες δικαίωμα σε κάθε δημοκρατίας. ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ. Τι γίνεται όμως με την εργασία, την ιδιοκτησία, την ελεύθερη κυκλοφορία; Στη Νέα Δημοκρατία σεβόμαστε και το δικαίωμα του ενός. Αρκεί να μην ασκείται εις βάρος άλλων.

Η άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών προϋποθέτει ευθύνη και σεβασμό στην ελευθερία των άλλων. Τα ατομικά δικαιώματα απευθύνονται στον άνθρωπο ως μέλος της κοινωνίας και όχι ως άτομο. Επειδή δεν ζούμε ο καθένας μόνος του, αλλά μέσα σε οργανωμένες κοινωνίες αποδεχόμαστε ότι οι ελευθερίες μας σταματούν εκεί που αρχίζουν οι ελευθερίες του συμπολίτη μας», σημείωσε η κα Μπίζιου χαρακτηριστικά.

«Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο ούτε περιορίζει ούτε καταργεί τις πορείες και τις συγκεντρώσεις, όπως εκ του πονηρού ακούστηκε τις προηγούμενες ημέρες. Οι μεγάλες συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες δεν αγγίζονται καν από το νομοσχέδιο αυτό. Αυτό που κάνουμε είναι να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας από άσκοπη ταλαιπωρία και την επιχειρηματικότητα του κέντρου από οικονομική ασφυξία.

Όταν τα δικαιώματα ασκούνται εκτός κανόνων, εκτός θεσμικών πλαισίων φεύγουμε από την σφαίρα του δικαιώματος και εισερχόμαστε στην σφαίρα της ασυδοσίας. Για κάποιο λόγο όμως η ασυδοσία έχει γίνει κανονικότητα όταν μιλάμε για διαδηλώσεις και πορείες. Έχει γίνει κανονικότητα εκατό άνθρωποι να μπλοκάρουν την κυκλοφορία για ώρες, έχει γίνει κανονικότητα οι λίγοι να εμποδίζουν τους πολλούς από την πρόσβαση στην εργασία και την περιουσία τους. Έχουν γίνει κανονικότητα οι φθορές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, φθορές που τελικά καλείται να αποκαταστήσει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Πόσες φορές έχουμε δει διαδηλωτές σε πορείες να κρατάνε ρόπαλα για να στηρίζουν δήθεν τις σημαίες και τα πανό. Και τα ίδια ρόπαλα να χρησιμοποιούνται για να καταστρέψουν αυτοκίνητα και τζαμαρίες, για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Υπάρχει στ’ αλήθεια συνετός άνθρωπος που αρνείται την απαγόρευση αντικειμένων βίας στις διαδηλώσεις;», αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κα Μπίζιου.

«Ακούστηκαν πολλά αυτές τις ημέρες περί χούντας και χουντικών πρακτικών, Και ρωτώ. Είναι χούντα να θέλουν οι πολίτες να προστατεύσουν την περιουσία τους και την εργασία τους; Και δεν είναι χούντα η επιβολή της θέλησης των πενήντα, των εκατό, των διακοσίων επί εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων; Στα σύγχρονα δημοκρατικά κράτη η επιβολή της θέλησης των λίγων είναι χούντα, η θέληση των πολλών ονομάζεται δημοκρατία. Θα προέτρεπα αυτούς που μίλησαν για χούντα να επανεξετάσουνε τον ορισμό της λέξης», υποστήριξε η Λαρισαία βουλευτής.

«Είναι κοινή λογική και απαίτηση κάθε πολίτη να τεθούν όρια στον τρόπο που γίνονται οι δημόσιες συναθροίσεις ώστε να μην απειλείται η δημόσια ασφάλεια και να μη διαταράσσεται η οικονομική και κοινωνική μας ζωή. Περιορισμοί που άλλωστε προβλέπονται από το ίδιο το Σύνταγμα. Το ίδιο το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την κατάχρηση. Προεκλογικά υποσχεθήκαμε ότι θα ρυθμίσουμε το θέμα των συγκεντρώσεων. Το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου ένα χρόνο πριν, έδειξε ότι οι Έλληνες επικροτούν την θέση μας αυτή», κατέληξε η Λαρισαία βουλευτής.

Η τοποθέτηση της Στέλλας Μπίζιου στην Ολομέλεια στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Nj-zKx_Es-I

Previous ArticleNext Article