Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Πρωτοβουλίες για την εστίαση

«1 δισεκατομμύριο ευρώ έχει διαθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ στη στήριξη της εστίασης κατά το διάστημα της πανδημίας, ενώ τα επιτελεία των αρμόδιων υπουργείων μελετούν καθημερινά, πακέτα μέτρων ειδικά σχεδιασμένα για τον κλάδο της εστίασης».

Τα παραπάνω σημείωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου αμέσως μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με αντιπροσωπεία της νέας διοίκησης του ΣΙΚΑΕΛ, στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Οι εκπρόσωποι της εστίασης στη Λάρισα εξέθεσαν στην κα Μπίζιου τους προβληματισμούς τους σχετικά με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεών τους, ενώ παρουσίασαν διεξοδικά και τα αιτήματά τους, όπως η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, η παραμονή του ΦΠΑ σε μειωμένα επίπεδα, η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Φυσικά το μεγάλο ζητούμενο για τους επιχειρηματίες είναι ο προσδιορισμός του χρόνου επανέναρξης λειτουργίας της εστίασης προκειμένου έγκαιρα να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των επαγγελματιών του κλάδου και δεσμεύομαι να προωθήσω τα αιτήματά τους στους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να διερευνήσουμε και να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ικανοποίησής τους.

Η κυβέρνηση έχει στηρίξει τον κλάδο της εστίασης με στοχευμένα μέτρα από την πρώτη στιγμή. Όπως έχει δηλώσει άλλωστε και ο πρωθυπουργός, η εστίαση είναι ένας κρίσιμος κλάδος, και ως προς την απασχόληση, και ως προς την ανταγωνιστικότητα, και ως προς την προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Μόλις πρόσφατα το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοίνωσε μέτρα στήριξης προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης, με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.

Η Κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο και σοβαρότητα, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, εθνικό και ευρωπαϊκό προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που τα εισοδήματά τους βρίσκονται σε κίνδυνο και ταυτόχρονα να διασφαλίσει ότι δεν θα έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας», δήλωσε η κα Μπίζιου.

Στην συνάντηση εκ μέρους του νέου Δ.Σ. του ΣΙΚΑΕΛ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Νίκος Αθανασούλης, ο αντιπρόεδρος Κώστας Νούσιος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Λιάπης.

Previous ArticleNext Article