Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα σύμμαχοι στον αγώνα κατά της πανδημίας

«Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα, με την υπευθυνότητα που αρμόζει στην κρισιμότητα των συνθηκών, θα δώσουμε τις εξετάσεις του κορωνοϊού και θα τις περάσουμε με επιτυχία, όπως και την προηγούμενη φορά, όταν η χώρα μας κατέστη σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον πλανήτη».

Με τα λόγια αυτά σχολίασε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων, σε μια περίοδο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Η κα Μπίζιου, επίσης, ήρθε σε επαφή με την υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη την οποία και ενημέρωσε για την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στην Τσαριτσάνη, σε μαθητές και γονείς, εξαιτίας της μη έγκρισης λειτουργίας Λυκειακών τμημάτων προσανατολισμού, λόγω μικρού αριθμού μαθητών.

Στη σχετική της δήλωση η Λαρισαία βουλευτής σημειώνει:

«Τον προβληματισμό των μαθητών και των γονέων τους για την κατάργηση των δυο τμημάτων Λυκειακού προσανατολισμού στην Τσαριτσάνη μετέφερα στην φίλη υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, από την οποία ζήτησα την επανεξέταση της σχετικής απόφασης και την επιδίωξη μιας ικανοποιητικής λύσης.

Δεν έχω αμφιβολία ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα ακούσει με ευαισθησία τις ανησυχίες των παιδιών, όπως άλλωστε πάντα το πράττει.

Όσον αφορά στην επικείμενη σχολική χρονιά , όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πως και αυτή θα είναι δύσκολη και διαφορετική από τις προηγούμενες. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων και αναπροσαρμόζουν τις σχετικές αποφάσεις, όπου και όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, πάντα όμως με γνώμονα την διασφάλιση της υγείας όλων μας.

Συλλογικά, οργανωμένα και με στόχο το συμφέρον των μαθητών είμαι σίγουρη ότι θα πετύχουμε το βέλτιστο. Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την λειτουργία των σχολείων είναι η ασπίδα μας ενάντια στην πανδημία».

Previous ArticleNext Article