Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Μέσα από αγώνες δικαιώνονται τα οράματα

Στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 157 χρόνια της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα παραβρέθηκε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, προσκεκλημένη του βουλευτή Ζακύνθου κου Διονυσίου Ακτύπη.

Η κα Μπίζιου συμμετείχε στην Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής, καθώς και στις επίσημες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Ζάκυνθο.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 21 Μαΐου του 1864 τα τότε Αγγλοκρατούμενα Επτάνησα, μετά από περιπέτειες και δοκιμασίες δεκαετιών, μετά από χρόνια ξένης κυριαρχίας, ενώθηκαν οριστικά με την Ελλάδα. Τιμάμε μια ιστορική ημέρα, την ημέρα που ο Θρασύβουλος Ζαΐμης, ως πληρεξούσιος του βασιλέα Γεωργίου του Α’ παρέλαβε επίσημα τα Επτάνησα από τον Άγγλο αρμοστή Ερρίκο Στορξ, δικαιώνοντας ένα όραμα χρόνων για τους Επτανήσιους και όλους τους Έλληνες.

Από τότε η πορεία των Επτανήσων είναι πορεία κοινή με την Ελλάδα με την συμβολή τους στον πολιτισμό, την παράδοση, την οικονομία, το εμπόριο, τις τέχνες και την Δημοκρατία να είναι ανεκτίμητη.

Ευχαριστώ πολύ τον φίλο και συνάδελφό μου βουλευτή Ζακύνθου κο Διονύσιο Ακτύπη για την τόσο τιμητική πρόσκληση. Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση για μένα να γιορτάζω από την Ζάκυνθο, ένα νησί με παράδοση και απαράμιλλη ομορφιά, την επέτειο της ενσωμάτωσης των Ιονίων νησιών στην μητέρα Ελλάδα».

Previous ArticleNext Article