Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Λαρισαίων Σιδηροδρομικών «Ο ΆγιοςΦίλιππος»

Αντιπροσωπεία του ΠανελληνίουΣυλλόγουΣυνταξιούχωνΛαρισαίωνΣιδηροδρομικών«ΟΆγιοςΦίλιππος»δέχθηκε στο πολιτικό της γραφείο η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Η κα Μπίζιου ενημερώθηκε αναλυτικά απόμέλη της αντιπροσωπείας των συνταξιούχων και συγκεκριμένα από τον αναπληρωτή πρόεδρο κ. Δημήτριο Κιό, τον γραμματέα κ. Γεώργιο Μέρτζο και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ.Ηλία Χόντζια και Απόστολο Βασιλό, για τα θέματα που τους αφορούν και ειδικότερα για το ζήτημα που έχει προκύψει με την παρακράτηση του 10% του εφάπαξ, για το οποίο έχει εκδοθεί αντιφατική νομολογία και ενώ μέχρι το 2014 οι αποφάσεις ήταν θετικές για τους συνταξιούχους, ηυπ’αριθ. 3051/14 απόφασητουΣτΕαποφάνθηκε αρνητικά, με αποτέλεσμα μερίδα εξ αυτών να «χάσει» το 10% του εφάπαξ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η Λαρισαία βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με χαρά συνάντησα την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων του ΟΣΕ με τους οποίους έκανα μια ειλικρινή συζήτηση για όσα τους απασχολούν. Έχω στα χέρια μου το υπόμνημα του Συλλόγου το οποίο και δεσμεύτηκα να μελετήσω, αλλά και να προωθήσω στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και ΚοινωνικώνΑσφαλίσεων,ώστε από κοινού να διερευνήσουμε τις πιθανότητες να επιλυθεί ικανοποιητικά το ζήτημα της διεκδίκησηςτου 10% απότοεφάπαξ.

Παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις, η Νέα Δημοκρατίαέχει στηρίξει τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που το έχουν ανάγκη, χωρίς όμως να υποθηκεύει το μέλλον της οικονομίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε πως μόλις πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας αναδείχθηκε ο πλέον επιτυχημένος υπουργός Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης.

Με σχέδιο και στρατηγική οικοδομούμε το μέλλον της πατρίδας μας».

Previous ArticleNext Article