Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Η κυβέρνηση επιλέγει την σύγκριση, όχι την σύγκρουση

«Ενόψει των εκλογών και της διαφαινόμενης ήττας του, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σηκώσει σκόνη, να αποπροσανατολίσει για να μη δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα για τα σκάνδαλα που τον βαραίνουν. Για την σκευωρία της Novartis για το πώς δυο υπουργοί της κυβέρνησής του είναι σήμερα υπόδικοι. Τι απάντηση μπορείτε να δώσετε άραγε για την προσπάθειά σας να ελέγξετε το μιντιακό τοπίο μέσα από διαγωνισμούς μαϊμούδες; Ίσως μας τη δώσουν τελικά τα μηνύματα που αντάλλασσαν ο κ. Καλογρίτσας με τον κ Παππά. Τι απαντάτε σε όλα αυτά; Ή μήπως την έχετε ήδη δώσει την απάντηση σε ανύποπτο χρόνο; Προφανώς αυτή είναι η ενδεδειγμένη μεθοδολογία για αυτόν που θέλει να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας».

Τα παραπάνω τόνισε στην ομιλία της από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου. «Εμείς, όπως τόσο εύστοχα σας απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιλέγουμε την σύγκριση και όχι την σύγκρουση. Την σύγκρουση επιλέγουν αυτοί που επιθυμούν να θολώσουν τα νερά, που σηκώνουν σκόνη γιατί νομίζουν ότι μπορούν μέσα σ’ αυτή να κρύψουν την πολιτική τους γύμνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι σήμερα, σε τριάμισι μόλις χρόνια διακυβέρνησης, η χώρα έκανε τεράστια βήματα σε όλα τα πεδία. Η κυβέρνηση αυτή, έβαλε την Ελλάδα στο χάρτη των διεθνών αγορών και της παγκόσμιας οικονομίας με τις ξένες επενδύσεις στη χώρα μας να καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η εξωτερική μας πολιτική, είναι σήμερα πολυδιάστατη και δραστήρια πολλαπλασιάζοντας το διεθνές κύρος της χώρας, ενώ δεν αφήσαμε αναπάντητη καμία πρόκληση. Η κυβέρνηση αυτή ενίσχυσε την εθνική μας άμυνα θωρακίζοντας της με σύγχρονα οπλικά συστήματα που εγγυώνται την εθνική μας κυριαρχία. Η κυβέρνηση αυτή έβαλε τη χώρα στον 21ο αιώνα με την ψηφιοποίηση του κράτους και των συναλλαγών του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες», σημείωσε η Λαρισαία βουλευτής, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τα καταστροφικά έργα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής της θητείας «εξοντώσατε τα μικρά και μεσαία εισοδήματα με υπερφορολόγηση και με ασφαλιστικές εισφορές που έμοιαζαν περισσότερο με κεφαλικό φόρο, κλείσατε τις τράπεζες και επιβάλατε τα capital controls. Όσο αντιπερισπασμό και αν δημιουργήσετε, ο κόσμος θυμάται με ποιους συνεργαστήκατε για να σύρετε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2015! Όπως θυμάται ότι στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης δεν υπήρχαν αίθουσες για να δικαστεί η Χ.Α. Έπρεπε να έρθει η Νέα Δημοκρατία για να βρεθεί αίθουσα».

«Σταματώ την αναδρομή στο παρελθόν και έρχομαι στο σήμερα. Ποια είναι λοιπόν η σημερινή εικόνα αυτών που μέμφονται την κυβέρνηση; Ειδικά δικαστήρια, Καλογρίτσας και βαλίτσες, κουκουλοφόροι μάρτυρες που τελικά αποδεικνύονται εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, κατασυκοφάντηση της Ελλάδος με ιστορίες για νεκρά παιδιά στον Έβρο», τόνισε η κα Μπίζιου.

Η σύγκριση των πεπραγμένων σας και των πεπραγμένων μας, σας αφήνει συντριπτικά ηττημένους. Και έτσι εξηγείται γιατί επιλέγετε την τακτική της λάσπης, της σκανδαλολογίας και της τοξικότητας. Γιατί είστε γυμνοί. Γιατί δεν έχετε τίποτα να δώσετε στους πολίτες, καμία πρόταση καμία εναλλακτική. Ενώ εμείς έχουμε και σχέδιο και όραμα. Και αυτό σας φοβίζει. Οι πολίτες θέλουν ανάπτυξη, θέλουν δουλειές, θέλουν ασφαλή χώρα θέλουν στιβαρό τιμόνι στην διαχείριση των κρίσεων. Γνωρίζετε ότι μπροστά στην κάλπη ο πολίτης θα τα αξιολογήσει όλα και θα σας βρει ανεπαρκείς. Έθεσε ένα ερώτημα ο κύριος Τσίπρας, «με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή;» Μετά την ανασκόπηση των πεπραγμένων σας και των πεπραγμένων μας, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιος εκπροσωπεί τη Δημοκρατία σ’ αυτή τη χώρα και ποιος την εκτροπή. Ποιος είναι αυτός που θέλει να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας και ποιος αυτός που θωρακίζει τη Δημοκρατία, σέβεται τους θεσμούς και αναβαθμίζει τις ανεξάρτητες αρχές. Σε λίγους μήνες την απάντηση στο ερώτημα του κ. Τσίπρα θα την δώσει ο ελληνικός λαός», κατέληξε η κα Μπίζιου.

Δείτε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που ακολουθεί την τοποθέτηση της βουλευτού ΝΔ Ν. Λάρισας Στέλλας Μπίζιου στην Ολομέλεια της Βουλής:

https://www.youtube.com/watch?v=lTpEMR34yAY

Previous ArticleNext Article