Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Διαρκής και καθημερινός ο αγώνας για Δημοκρατία και Ελευθερία

«”Αναλαμβάνω την ευθύνη της διακυβερνήσεως της χώρας”. Η ιστορική αυτή φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, 46 χρόνια πριν, λειτουργεί ακόμα και σήμερα ως οδοδείκτης δημοκρατίας και ελευθερίας. Έρχεται ως ιστορική παρακαταθήκη για να υπενθυμίζει σε τούτο τον τόπο πως η Δημοκρατία δεν αποτελεί μια συνθήκη αυτονόητη. Ο αγώνας για Δημοκρατία, ελευθερία και ισονομία αποτελεί διαρκές ζητούμενο και θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους».

Τα παραπάνω σημειώνει σε δήλωση της, με αφορμή την 46η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, η οποία σημειώνει:

«Τα τελευταία χρόνια γίναμε όλοι μας μάρτυρες μιας πραγματικότητας που λίγο έλειψε να οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Νοσταλγοί αντιδημοκρατικών καθεστώτων κατάφεραν να βρουν χώρο ακόμα και εντός του κοινοβουλίου, υπενθυμίζοντάς μας ότι ο αγώνας για δημοκρατία πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής. Μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη είναι το αντίδοτο απέναντι σε κάθε είδους εκφυλιστικές ασθένειες, που μπορούν να αδυνατίσουν τους θεσμούς και να υπονομεύσουν τη δημοκρατία.

Η Ελλάδα βίωσε την πολιτική ανωμαλία και πλήρωσε βαρύ τίμημα. Δεν ξεχνάμε όλα όσα έχουν εγγραφεί στο ιστορικό της υποσυνείδητο. Ευρισκόμενοι αντιμέτωποι με τις νέες προκλήσεις των καιρών, αγωνιζόμαστε ακούραστα για την Ελλάδα της Ελευθερίας, της Αξιοπρέπειας, της Δικαιοσύνης. Την Ελλάδα της Δημοκρατίας», καταλήγει στη δήλωση της η Λαρισαία βουλευτής.

Previous ArticleNext Article