Ελασσόνα

Στέλλα Μπίζιου: Χορήγηση σήματος για επισκέψιμα τυροκομεία από το Υπουργείο Τουρισμού

«Νέες διευρυμένες τουριστικές υπηρεσίες θα μπορούν να παρέχουν από εδώ και πέρα τα επισκέψιμα τυροκομεία της χώρας μας, όπως και τα ζυθοποιεία και ελαιοτριβεία».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας που συμπληρώνει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των επισκέψιμων τυροκομείων.

Με το Σήμα Επισκέψιμου Τυροκομείου επιδιώκεται η προαγωγή της παροχής υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας και εστίασης – γευσιγνωσίας σε χώρους όπου λειτουργούν τυροκομεία, τα οποία παράγουν τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η αρμοδιότητα χορήγησης των σημάτων ανήκει στο Υπουργείο Τουρισμού οι υπηρεσίες του οποίου, επιβαρύνονται με τον έλεγχο και τη μελέτη φακέλων. Περαιτέρω το Υπουργείο Τουρισμού αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, διαθέτοντας 17,2 εκατ. ευρώ για τη θεσμοθέτηση για πρώτη φορά δικτύου αγροτουρισμού και γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα (AGTIS), με ψηφιακές πλατφόρμες, χάρτες, ειδικές εφαρμογές και ενέργειες branding και marketing, προσφέροντας νέες, αυθεντικές εμπειρίες στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

«Η διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει και για τους δύο κλάδους. Εξάλλου η γαστρονομία βρίσκεται ανέκαθεν στην καρδιά του τουριστικού προϊόντος και δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που ταξιδεύουν για λόγους μαγειρικής εμπειρίας σε συνδυασμό με την επανασύνδεση με τη φύση.

Ο τομέας της αγροδιατροφής έχει σημειώσει αξιοσημείωτη εξέλιξη ως τουριστικός πόρος παγκοσμίως, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αγροδιατροφικά εδέσματα συνυφασμένα με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Τα τυροκομεία του νομού μας είναι από τα εκλεκτότερα της χώρας και μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη αυθεντικές εμπειρίες αναδεικνύοντας την παράδοση, την κουλτούρα και την γαστρονομία των χωριών μας.

Μέσα από το θεσμό των επισκέψιμων μονάδων του αγροδιατροφικού τομέα στηρίζουμε τα εξαιρετικά τοπικά μας προϊόντα και ταυτόχρονα ενισχύουμε τις περιφερειακές οικονομίες. Η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος κουλτούρας, γαστρονομίας, πολιτιστικής παράδοσης και φυσικού κάλλους. Ο τουρισμός δεν είναι αποκλειστικότητα των νησιών και των παραθαλάσσιων περιοχών της πατρίδας μας. Η γη της ελληνικής υπαίθρου και τα προϊόντα της έρχονται πλέον στο επίκεντρο και τα εργαλεία που θεσμοθετήσαμε θα γίνουν μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας των τοπικών κοινωνιών», τόνισε η κα Μπίζιου.

Previous ArticleNext Article