Ελασσόνα

Σπουδαίο έργο αφήνει ο Ελασσονίτης Γ. Μπλιούμης στην Πολεμική Αεροπορία

Με απόλυτη επιτυχία και αφήνοντας σπουδαίο έργο ολοκληρώνει την τριετή θητεία του ως Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Μάχιμος μέχρι την τελευταία του ημέρα ως «πρώτο γεράκι» της HAF, πότε δεν ξέχασε πως πάνω απ’ όλα είναι αεροπόρος, ποτέ δεν ξέχασε την αποστολή του, πότε δεν ξέχασε ποιος είναι ο στόχος του.

Ο Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης αποστρατεύεται ολοκληρώνοντας μια θητεία απολύτως επιτυχημένη σε όλους τους τομείς και παραδίδοντας στον νέο Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά τα ελληνικά «φτερά» ακόμα πιο ισχυρά, ακόμα πιο αξιόπιστα.

Στα τρία χρόνια που κάθισε στον αρχηγικό θώκο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο έμπειρος Ίκαρος κατάφερε να δημιουργήσει ένα εναέριο τείχος σε όλο το Αρχιπέλαγος, με τους Έλληνες πιλότους να θεωρούνται οι κορυφαίοι χειριστές του ΝΑΤΟ, αποτελώντας τον μόνιμο εφιάλτη των Τούρκων χειριστών.

Παράλληλα, η παρουσία της Πολεμικής μας Αεροπορίας σε κάθε συμμαχική άσκηση και η βούληση πολλών κρατών για συνεκπαίδευση με τους πολύπειρους Έλληνες πιλότους, επιβεβαιώνει το υψηλότατο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι Έλληνες Ίκαροι και η HAF.

Επί των ημερών του Αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη μπήκε σε τροχιά το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 Block 52+ σε κατηγορία Viper, που σημαίνει ό,τι πιο σύγχρονο σε F-16 παγκοσμίως, ολοκληρώθηκε η συμφωνία προμήθειας 24 μαχητικών Rafale 4.5 γενιάς, βρέθηκε λύση στο πρόβλημα με τα C-130, προχωρά η υποστήριξη των C-27, ενώ βρήκε το τρόπο να φέρει τα απαραίτητα ανταλλακτικά και να δώσει απογειώσει ξανά τα Mirage.

Όσον αφορά τους Έλληνες πιλότους, τα «γεράκια» της HAF επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά τους λόγους για τους οποίους θεωρούνται οι κορυφαίοι πιλότοι του ΝΑΤΟ και γιατί η Πολεμική μας Αεροπορία ανήκει στην ελίτ των αεροπορικών δυνάμεων σε όλο τον πλανήτη. Οι ενέργειες του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη έφεραν τα ελληνικά «φτερά» στο καλύτερο επιχειρησιακά σημείο των τελευταίων δεκαετιών, ενώ οι μεθοδικές του κινήσεις στα εξοπλιστικά οδήγησαν τη HAF στη νέα εποχή με έναν πανίσχυρο αεροπορικό στόλο.

Πρόκειται για τα κορυφαία μαχητικά της Δύσης, μια πανίσχυρη ομάδα κρούσης με αεροσκάφη που έχουν το δικό του ρόλο και αποστολή το κάθε ένα, έχοντας στα χειριστήρια πιλότους άριστα εκπαιδευμένους, με εμπειρία σε κάθε πεδίο. Όλα αυτά φέρουν την υπογραφή του Αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη, ο οποίος μεθοδικά, στοχευμένα και αποτελεσματικά έφερε την Πολεμική μας Αεροπορία στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες αεροπορίες παγκοσμίως.

Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε και την κοινωνική συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας με τις αεροδιακομιδές, τη συνδρομή σε πυρκαγιές και την έρευνα και διάσωση όπου και όποτε απαιτήθηκε.

Τη σκυτάλη πλέον παραλαμβάνει ένας επίσης πολύ έμπειρος Ίκαρος, ένα «μπαρουτοκαπνισμένο» γεράκι που γνωρίζει απολύτως τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας και έχει πλήρη συνείδηση και γνώση της αποστολής του ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Ο Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς έχει δύσκολο έργο μπροστά του, με τη θητεία του να ξεκινά την ώρα της… απογείωσης της Πολεμικής μας Αεροπορίας, την ώρα που αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα και πετά προς τη νέα εποχή έχοντας πανίσχυρα και υπερσύγχρονα φτερά.

Στόχος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτεράρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά είναι να επιβεβαιώσει την απόλυτη κυριαρχία της HAF στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή που η Τουρκία επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση, έχοντας ωστόσο ορατά προβλήματα στην δική της πολεμική αεροπορία. Ο Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ως πολύπειρος Ίκαρος και με εντυπωσιακό βιογραφικό, έχει τον τρόπο να απαντήσει και είναι δεδομένο ότι θα το κάνει από την πρώτη κιόλας ώρα που θα βρεθεί στη νευραλγική θέση του επικεφαλής της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Πηγή: newsbomb.gr

Previous ArticleNext Article