Ελασσόνα

Σωματείο Οικοδόμων Ελασσόνας: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

Η ανακοίνωση του σωματείου οικοδόμων Ελασσόνας για την αυριανή απεργία:
“Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”: Το σύνθημα που γεννήθηκε στις πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις που πυροδότησε το έγκλημα στα Τέμπη θα ακουστεί ξανά αύριο Τετάρτη, στην απεργία και τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα αναμεσά τους και το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας.
Εναν χρόνο μετά τις πολυήμερες διαδηλώσεις που προκάλεσε η απώλεια 57 ανθρώπων στις «ράγες» της εγκληματικής πολιτικής κόστους – οφέλους,αύριο βροντοφωνάζουμε για μια ακόμα φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα. Εξάλλου, στις ίδιες «ράγες» συντρίβεται κάθε δικαίωμα και ανάγκη των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
 
Αύριο ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ:
 
-για τους εκατοντάδες συναδέλφους μας που έχουν χάσει την ζωή τους από εργατικά ατυχήματα.
-για την ακρίβεια που θερίζει κόκκαλα.
-για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς.
-για να έχουμε όλοι ΔΩΡΕΑΝ υγεία και όχι υγεία μόνο για τους πλούσιους.
-για να πάνε τα παιδιά μας σε ασφαλή σχολεία και να έχουν όλα τα παιδιά δικαιώμα στις σπουδές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
-γιατί η κυβέρνηση λέει λεφτά δεν υπάρχουν για ΥΓΕΙΑ και ΠΑΙΔΕΙΑ την ίδια ώρα που δίνει 4 δις ευρώ καθέ χρόνο για το ΝΑΤΟ και αλλά 4 δισ για την αγορά των  ΡΑΦΑΛ.Απαιτούμε ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας στις πολεμικές συγκρούσεις σε Παλαιστίνη-Ουκρανία.
 
Η θέση ολονών μας αύριο είναι στον δρόμο διεκδικώντας την ζωή που μας αξίζει και να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ
Previous ArticleNext Article