Ελασσόνα

“Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…” – Πλήθος πιστών στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Ελασσόνα (φωτο-video)

Κορυφώνεται απόψε το Θείο Δράμα στους ναούς όλης της χώρας όπου μετά από δύο χρόνια πανδημίας, πλήθος πιστών συνέρρευσαν το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στις εκκλησίες.

Με κατάνυξη τελείται ο όρθρος στον οποίο αναπαριστάται το Θείο Δράμα της Σταύρωσης και διαβάζονται τα 12 ευαγγέλια που περιγράφουν τα γεγονότα από τη σύλληψη έως και την ταφή του Χριστού.

Ανάμεσα στο 5ο και το 6ο Ευαγγέλιο ψάλλεται το αντίφωνο “Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…” και ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς.

Στον Ιερό Μητροπολιυοκό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ελασσόνα η λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας,  συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του ναού –πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης  π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Σπυρίδωνας Σταμούλης.

Στην κορύφωση του Θείου Δράματος συμμετείχε ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας «musicArte». Τα χορωδιακά σύνολα έψαλλαν την κατά την Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών το γνωστό αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μάτη.

Δείτε video:

Δείτε φωτογραφίες:

Previous ArticleNext Article