Λάρισα

«Σήμα κινδύνου» από τους επιχειρηματίες του τουρισμού στα παράλια της Λάρισας

«Παρότι μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, σε όλους εμάς τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, δεν γίνεται καμία ενημέρωση. Οι κρατήσεις είναι μηδενικές, και η προσέλευση Βαλκάνιων τουριστών φαντάζει όνειρο».

Τα παραπάνω τονίζει ο κ. Δημήτρης Ευθυμίου, ένας εκ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στα παράλια του ν. Λάρισας, εκπέμποντας «σήμα κινδύνου» για τη σεζόν. Δεδομένης της εξαγγελίας της κυβέρνησης να ανοίξει ο τουρισμός στις 15 Μαΐου, φαίνεται πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος είναι τεράστια.


«Ο εσωτερικός τουρισμός θα περιοριστεί στο ελάχιστο εξαιτίας της παράτασης του σχολικού έτους και της οικονομικής δυσχέρεια λόγων των συνεχόμενων lockdowns. Όλοι, οι άλλοτε λαλίστατοι εκπρόσωποί μας στην ομοσπονδία τουριστικών δωματίων, είναι εξαφανισμένοι, χωρίς προτάσεις, χωρίς κατεύθυνση» επισημαίνει ο κ. Ευθυμίου.

«Σίγουρα σε λίγες μέρες θα έρθουν να εισπράξουν από τις καρτέλες των δωματίων για τις δράσεις τις ομοσπονδίας. Αρχίζει και η κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων και θα υπάρχει λόγος της παρουσίας τους. Όμως έχουν στερέψει από προτάσεις και οι τουρίστες ανύπαρκτοι.Ούτε οι Κορεάτες που τόσο διαφήμιση έγινε μετά την εκδρομή της ομοσπονδίας. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον φέτος να μην δούμε αυτού του είδους την άμεση φορολογία να επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, καθώς οφείλουν όλοι να σεβαστούν τα δυσκολίες που βιώνει ο κλάδος», καταλήγει ο κ. Ευθυμίου.

larissapress.gr

Previous ArticleNext Article