Ελλάδα

Σεισμός: Ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό – Αισθητός στην Αθήνα

Το επίκεντρο σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εντοπίζεται στον Κορινθιακό κοντά στο χωριό Άσπρα Σπίτια και ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος -σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτοήταν στα 12,7 χιλιόμετρα, ενώ η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική.

Μάλιστα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τονίζει πως οι μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί στην περιοχή είναι αρκετά ασθενείς, με αποτέλεσμα να μην καταγράφονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί στις περιοχές που έγινε αισθητή η δόνηση, ενώ και ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής ανέφερε πως από τη δόνηση με επίκεντρο τα παράλια της Δεσφίνας δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Θέλει ιδιαίτερη προσοχή ο Κορινθιακός

Για τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στον Κορινθιακό μίλησε στο in ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή του Κορινθιακού θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

«Ήταν ένας σεισμός που έγινε έντονα αισθητός σε αρκετές περιοχές, ακόμα και στην Αττική» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι οι σεισμολόγοι θα πρέπει λάβουν όλα τα στοιχεία για να μελετήσουν το φαινόμενο.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν αν η δόνηση αυτή ήταν ο κύριος σεισμός ή αν θα ακολουθήσουν και άλλες ισχυρότερες στην περιοχή.

Λέκκας: Πρόωρο να πούμε αν ήταν η κύρια δόνηση

Στο μικρό βάθος που υπολογίζεται σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο στα 5 χιλιόμετρα εστίασε την προσοχή του, μιλώντας στο in, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι είναι πρόωρο για τους ειδικούς να αποφανθούν αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ενώ σημείωσε πως η σεισμική δόνηση εντάσσεται στη σεισμικότητα της περιοχής του Κορινθιακού Κόλπου.

in.gr

Previous ArticleNext Article