Ελασσόνα

Σεισμός: Γκρεμίζονται τα πρώτα μη κατοικήσιμα σπίτια στον Δήμο Ελασσόνας

Με τον εγκέλαδο ακόμη να κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή της Ελασσόνας και του Τυρνάβου, συνεχίζονται οι διαδικασίες που αφορούν στην κατεδάφιση σπιτιών που πλέον κρίθηκαν μην κατοικήσιμα μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις. Βέβαια ακόμη οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τα «πατήματα» τους  για την επόμενη ημέρα η οποία περνά κυρίως μέσα από τις διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να μπουν σε ένα νέο αντισεισμικό σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της larissapress περίπου 40 πρακτικά κατεδάφισης έχουν κατατεθεί στο Δήμο Τυρνάβου και είναι έτοιμος για να προχωρήσει στις κατεδαφίσεις. «Έχουμε λάβει τα χρήματα για να προχωρήσουμε στις κατεδαφίσεις και θα το πράξουμε το αργότερο έως μετά το 15αύγουστο. Έχουμε αρκετά τέτοια σπίτια κυρίως σε Δαμάσι, Πλατανούλια και Δέντρα», αναφέρει ο δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας

Τι γίνεται με τον δήμο Ελασσόνας

Και στο δήμο «τρέξει» η ανάλογη διαδικασία. Σύμφωνα με τον δήμαρχος της περιοχής Νίκο Γάτσα στο δήμο έχουν κατατεθεί 30 πρακτικά κατεδάφισης που αφορούν ακατοίκητα σπίτια σε διάφορά χωριά τα οποία χτυπήθηκαν από τον σεισμό. Όμως μέχρι τώρα ο δήμος δεν έχει λάβει τα χρήματα για τις κατεδαφίσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να οριστεί πότε θα εκκινήσει η διαδικασία.

Πάντως όσοι κατεδαφίσουν το σπίτι τους θα πρέπει να κάνουν όλες τις ενέργειες που γίνονται συνήθως για την ανέγερση ενός νέου σπιτιού και ακολούθως θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο υπ. Υποδομών ώστε να επιδοτηθούν.

Π.Γ.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article