Ελασσόνα

Σεισμόπληκτοι είναι στο δρόμο και καλούνται να πληρώσουν δόσεις για το Εξοικονομώ…

Αντιμέτωποι με ένα επιπλέον σοβαρό οικονομικό πρόβλημα είναι αρκετοί σεισμόπληκτοι στις περιοχές του Δαμασίου και της Ποταμιάς οι οποίοι είχαν εντάξει τα σπίτια τους στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ” ολοκλήρωσαν τις εργασίες και πληρώνουν στις τράπεζες δόσεις της ίδιας συμμετοχής, τη στιγμή που λόγω του σεισμού τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα και οι ίδιοι μένουν σε σκηνές ή φιλοξενούνται από συγγενικά τους πρόσωπα.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ το paidis.com επικοινώνησε με σεισμόπληκτους που αντιμετωπίζουν το παραπάνω πρόβλημα οι οποίοι δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις ζητώντας από την πολιτεία να υπάρξει μέριμνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

“Στις 3 του μήνα έγινε ο σεισμός και στις 6 του μήνα η τράπεζα τράβηξε τη δόση”, σημειώνει ιδιοκτήτρια σπιτιού που κρίθηκε ακατάλληλο από τους μηχανικούς και έχει να πληρώσει ακόμη 55 δόσεις για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ”, συνολικού ύψους 6.000 € περίπου.

Ανάλογο είναι και το πρόβλημα και άλλου ιδιοκτήτη “κίτρινου” σπιτιού, ενώ όπως αναφέρουν και μηχανικοί αρκετοί είναι οι σεισμοπαθείς στις παραπάνω περιοχές που βρίσκονται αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα.

φωτο αρχείου

Πηγή: paidis.com

Previous ArticleNext Article