Ελασσόνα

Σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καταπολέμηση των τρωκτικών συμμετέχει ο Δήμος Ελασσόνας

Σε πρόγραμμα καταπολέμησης των επιβλαβών τρωκτικών που δημιουργούν πρόβλημα στις αγροτικές καλλιέργειες, συμμετέχει ο Δήμος Ελασσόνας,  υπό την αιγίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας και τη συμμετοχή άλλων οχτώ δήμων.

Στα πλαίσια των ενεργειών για την αντιμετώπιση των επιβλαβών τρωκτικών, που καταστρέφουν τις αγροτικές καλλιέργειες και αποτελούν εστία μόλυνσης, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη τηλεδιάσκεψη του προγράμματος με την ονομασία «ΤΥΤΩ» που στόχο έχει τον περιορισμό τους στις αγροτικές καλλιέργειες με φυσικό έλεγχο και όχι με χημικές ουσίες.

H Τυτώ είναι ένα νυκτόβιο αρπακτικό πτηνό, παγκόσμιας εξάπλωσης, το οποίο ενδιαιτεί, ζει, τρέφεται και αναπαράγεται αποκλειστικά σε αγροτικά οικοσυστήματα. Ένα άτομο Τυτώ μπορεί να φάει σε ένα χρόνο από 3.000 έως 6.000 ποντίκια, με έμφαση στα επιβλαβή τρωκτικά που καταστρέφουν τις αγροτικές καλλιέργειες.

Στην τηλεδιάσκεψη από πλευράς του Δήμου Ελασσόνας, συμμετείχε ο  Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Ιων. Δραγατσίκης ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο δήμος μας θα καταφέρει με φυσικό και ασφαλή τρόπο να αντιμετωπίσει τα επιβλαβή τρωκτικά. Εδώ και αρκετούς μήνες γινόμαστε δέκτες παραπόνων από κατοίκους και καλλιεργητές, για τα  προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και σε άριστη συνεργασία με τον κ. Σταυρίδη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, στοχεύουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου με φυσικό τρόπο,  χωρίς τη χρήση χημικών τα οποία και περνάνε στην τροφική αλυσίδα. Παράλληλα θα προστατευτεί και η δημόσια υγεία των κατοίκων, δεδομένου ότι τα τρωκτικά  αποτελούν εστίες μόλυνσης».

 

Previous ArticleNext Article