Λάρισα

Σε λίγες ημέρες σε καθημερινή βάση οι εμβολιασμοί για παιδιά 5-11 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες έχει ξεκινήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας η διαδικασία των εμβολιασμών παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών. Μέχρι στιγμής η διαδικασία του εμβολιασμού των παιδιών λαμβάνει χώρα περιοδικά και ειδικότερα κάθε Τετάρτη και Σάββατο, όμως από την ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, οι εμβολιασμοί σε αυτές τις ηλικίες θα γίνονται σε καθημερινή βάση στο ΓΝΛ.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται στο εν λόγω νοσοκομείο της Λάρισας 350 εμβολιασμοί την ημέρα, ένας αριθμός αρκετά μεγάλος προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται.

Ήδη, από τις 10 Δεκεμβρίου, χιλιάδες γονείς επισκέπτονται την πλατφόρμα emvolio.gov.gr και κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού κατά της Covid-19 για τα παιδιά τους.

Το εμβόλιο που γίνεται στα παιδιά, περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων και το σχήμα που εφαρμόζεται είναι δύο δόσεων με μεσοδιάστημα 21 ημέρες. Στην περίπτωση που ένα παιδί έχει νοσήσει, το εμβόλιο χορηγείται μετά από τρεις μήνες.

Όσον αφορά τις ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως φαίνεται μετά από τη χορήγηση 11 εκατ. δόσεων παγκοσμίως, είναι ανάλογες των συνήθων εμβολίων. Δηλαδή, λίγος πυρετός ή τοπική αντίδραση στο σημείο της ένεσης.

Πηγή: onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article