Λάρισα

Σε “Καζαναριό” του Τυρνάβου ο Χρήστος Κέλλας

Σε παραδοσιακό αποστακτήριο του Τυρνάβου, βρέθηκε και φέτος, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, με την ευκαιρία της απόσταξης, για την παραγωγή του πλέον παραδοσιακού προϊόντος της επαρχίας, του τσίπουρου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση, παρακολούθησε, αλλά και συμμετείχε στην διαδικασία της απόσταξης και την… ιεροτελεστία των καζαναριών, που καλά κρατεί στις μέρες μας.

Οι Τυρναβίτες αποσταγματοποιοί και αμπελουργοί, φιλοξένησαν τον κ. Κέλλα, αναγνωρίζοντας τις καθοριστικές παρεμβάσεις του στον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή αποσταγματική περίοδος.

Υπενθυμίζεται, ότι διατηρήθηκε το καθεστώς των τεσσάρων διημέρων και για τις οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών, εξέλιξη θετική, ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, που παρατηρείται υπερπαραγωγή στα οινοποιήσιμα σταφύλια, ενώ αυξήθηκε ο χρόνος απόσταξης (καζανιά) από 3 σε 3,5 ώρες, όπως και η τελική ποσότητα του προϊόντος.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Κέλλας ανέφερε:

«Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα πρόσκληση φίλων αμπελουργών αμβυκούχων, να παρακολουθήσω και φέτος την μυσταγωγία του “καζαναριού” για την παραγωγή τσίπουρου. Τους ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία, αλλά και για την διαχρονικά στενή συνεργασία μας.

Τα “καζαναριά” συνιστούν οικονομική ένεση για τους αμπελουργούς και την αμπελοκαλλιέργεια συνολικά, αλλά αποτελούν και σημαντική και ασφαλή διέξοδο για την αποσυμφόρηση της αγοράς.

Η ποιότητα και η δυναμική του τσίπουρου Τυρνάβου είναι γνωστή στην ελληνική και διεθνή αγορά. Αποτελεί προϊόν αναγνωρισμένης γεωγραφικής προέλευσης, το οποίο χαρακτηρίζει τον Τύρναβο, στηρίζει την αμπελοκαλλιέργεια και συνιστά σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Previous ArticleNext Article