Ελασσόνα

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή η Κορύφωση του Θείου Δράματος

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και περισυλλογής, πλήθος Ελασσόνιτών συνέρευσαν στην κεντρική πλατεία και «βίωσαν» την κορύφωση του Θείου Δράματος, τη «χαρμολύπη» της Μεγάλης Παρασκευής, «το χαροποιόν πένθος».

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Εγκώμια στον Ιησού, ύμνοι υπέροχοι – αριστουργήματα, και με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών και επισκεπτών που προσευχήθηκαν για υγεία και για καλύτερες μέρες.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της περιοχής εψάλη η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, ο Μέγας Εσπερινός και η Αποκαθήλωση, με εμφανή την παρουσία εκατοντάδων πιστών και επισκεπτών της γιορτινής Ελασσόνας.

Εκατοντάδες πιστοί όλων των ηλικιών συνέρρευσαν στις εκκλησίες της Ελασσόνας για να ασπαστούν το Άχραντο Σώμα και να προσκυνήσουν τους λιτούς ή και μεγαλύτερους Επιταφίους των ναών και των μοναστηριών.

Στις 7:30 το βράδυ, άρχισε σε όλους τους Ναούς και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας η Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου, με την παρουσία των πολιτικών αρχών της περιοχής, και το Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας “Music Arte” να συμμετέχει στα «Εγκώμια της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής»

Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ, πιστοί συγκεντρώθηκαν και παρακολούθησαν σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τις περιφορές των στολισμένων Επιταφίων, οι οποίες κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να συναντηθούν στην Κεντρική Πλατεία.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε video:

 

 

Previous ArticleNext Article