Ελασσόνα

Σε εξέλιξη παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια στο Δήμο Ελασσόνας

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες συντήρησης της επαρχιακής οδού που ενώνει τον οικισμό της Ελασσόνας με τον οικισμό της Τσαριτσάνης καθώς και βελτιώσεις σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου του Δήμου Ελασσόνας τα οποία ανήκουν  στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας. Οι συγκεκριμένες εργασίες εντάσσονται στο έργο «Αποκαταστάσεις – Συντηρήσεις Ασφαλτικών στο Δήμο Ελασσόνας» προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Με σχεδιασμό και συστηματική δουλειά αναβαθμίζουμε με 4,5 εκατ. ευρώ το επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Ελασσόνας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.«Επενδύουμε σε έργα οδικής ασφάλειας που διασφαλίζουν την άνετη μετακίνηση των ανθρώπων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων. Υλοποιούμε έργα ουσίας, που λύνουν καθημερινά, μικρά προβλήματα που όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στη ζωή των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

 Το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα διακριτά τμήματα:

 Συντήρηση – αποκατάσταση της Επαρχιακής Οδού 13 στο τμήμα που ενώνει τον οικισμό της Ελασσόνας με τον οικισμό της Τσαριτσάνης (Ομαδικός  Αμπελώνας) με συντήρηση – ενίσχυση των υφιστάμενων τεχνικών, κατασκευή κρασπέδων και πεζοδρομίου για τον διαχωρισμό της μετακίνησης πεζών και οχημάτων και αποκατάσταση της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας.

  • Συντήρηση ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με:

-άρση καταπτώσεων, καθαρισμό και μόρφωση ερεισμάτων με απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης, λιθορριπές  και επιχωματώσεις σε θέσεις καθιζήσεων, καθαρισμό ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με τις υπό συντήρηση οδούς.

-εργασίες συντήρησης της υποδομής, καθαρισμού και ενίσχυσης των τεχνικών (τοίχοι αντιστήριξης, πτερυγότοιχοι οχετών, κοιτοστρώσεις γεφυρών) σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες αστοχίες και φθορές, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις ελιγμών και περιορισμένου πλάτους οδοστρώματος.

-εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου. Σε θέσεις που απαιτείται εξυγίανση μετά την αφαίρεση της υπάρχουσας ασφαλτικής στρώσης θα συμπληρωθούν στρώσεις οδοστρωσίας.

 

Previous ArticleNext Article