Λάρισα

Σε εκδηλώσεις συλλόγων για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο Χρήστος Καπετάνος

Σε σειρά εκδηλώσεων για την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας συλλόγων της περιοχής μας που διατηρούν και μεταλαμπαδεύουν την ιστορική μνήμη και την παράδοση της χώρας μας παρέστη ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος. Ειδικότερα, ο Χρήστος Καπετάνος έδωσε το «παρών» στην χοροεσπερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων και στην εκδήλωση του Συλλόγου Πελοποννησίων.

Χρήστος Καπετάνος στη χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας: «Χρέος μας η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας»

«Η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και η διατήρηση των ηθών και των εθίμων στη σύγχρονη εποχή αποτελεί χρέος μας. Εκδηλώσεις οι οποίες ενδυναμώνουν το αίσθημα της αγάπης για την Παράδοση και την κουλτούρα μας είναι απαραίτητες και χρήσιμες, ειδικά για τη νέα γενιά και αξίζουν της στήριξης όλων μας»

Τα προαναφερθέντα δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, κατά την παρουσία του στην ετήσια χοροεσπερίδα που διοργάνωσε ο «Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων ‘Η Αγία Παρασκευή’ σε γνωστό κέντρο της πόλης, στην οποία συμμετείχε πλήθος συμπολιτών μας, καταγόμενων και μη από τη Σαμαρίνα.

Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παριστάμενους και να ενημερωθεί για τη δράση του Συνδέσμου και τις επερχόμενες εκδηλώσεις που προετοιμάζονται από την πρόεδρο, Γεωργία Αβέλα, τον αντιπρόεδρο Νίκο Σιούμκα και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Τέλος, τους συνεχάρη για το έργο τους και την προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και εν γένει του νομού μας.

Χρήστος Καπετάνος στην κοπή πίτας του Συλλόγου Πελοποννησίων: «Ευχή όλων να συνεχίσετε απρόσκοπτα το σπουδαίο έργο σας»

«Το έργο του συλλόγου δια μέσου των χρόνων είναι πολύτιμο, καθώς με τις πολιτιστικές και ιστορικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις που πραγματοποιεί διδάσκει την ιστορία μας στους νέους και τις νέες του νομού μας. Η δράση του συλλόγου αξίζει την στήριξή μας, προκειμένου να εξακολουθήσει να πραγματοποιεί αυτές τις υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις», τόνισε, αναφερόμενος στη δράση του Συλλόγου Πελοποννησίων νομού Λάρισας «Ο Μωριάς», ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παρέστη στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, στην οποία συμμετείχε πλήθος μελών και φίλων , σε μία ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμπολίτες μας και να ανταλλάξει ευχές με τους παρευρισκομένους.

Τέλος, όπως αντιφώνησε στις προσφωνήσεις του προέδρου του ΔΣ του Συλλλογου Γιάννη Αλειφέρη και της γραμματέως Λένας Λιάγκουρα, η μόνη κατάλληλη ευχή και επιθυμία είναι αυτό το σπουδαίο έργο των εν Λαρίση Πελοποννησίων για τη διατήρηση της ιστορίας και της ιστορικής μνήμης στην περιοχή μας να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Previous ArticleNext Article