Ελασσόνα

Σαν σήμερα πριν 7 χρόνια η μοιραία πτώση του ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο

Επτά χρόνια πριν μια τραγωδία σκίασε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ένα ελικόπτερο Χιούι έπεσε στο Σαραντάπορο παίρνοντας μαζί του τις ζωές τεσσάρων στρατιωτικών

Μία «μαύρη» μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν η 19η Απριλίου 2017. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θρηνούσαν. Ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούσε, για τον θάνατο των τεσσάρων ηρώων που χάθηκαν άδικα το πρωί της 19ης Απριλίου όταν το στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι έπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Νεκροί ήταν ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμος, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής. Από θαύμα σώθηκε η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα. Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου.

Ποιοι ήταν οι νεκροί:

Ιωάννης Τζανιδάκης

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης καταγόταν από την Ελεύθερνα του Ρεθύμνου. Αποφοίτησε το 1984 από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009 διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη. Ως ταξίαρχος, ο Ιωάννης Τζανιδάκης είχε υπηρετήσει ως διοικητής στην 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον κλάδο Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ. Το Μάρτιο του 2017 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς.

Θωμάς Αδάμος

Ο συνταγματάρχης (Τεθωρακισμένων) Θωμάς Αδάμος, ήταν 50 ετών και ήταν διευθυντής ασφαλείας στην 1η Στρατιά. Ήταν τάξεως 1989.

Πατέρας τριών, υπηρετούσε στην 1η Στρατιά στη Λάρισα, όπου και επιβιβάστηκε στο μοιραίο ελικόπτερο, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δημοσθένης Γούλας

Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, ταγματάρχης (Αεροπορίας Στρατού) Δημοσθένης Γούλας, ήταν 35 ετών και είχε συμπληρώσει 1.620 ώρες πτήσεως στα ελικόπτερα αυτού του τύπου.

Το Αρτεσιανό Καρδίτσας θρηνούσε για τον άτυχο στρατιωτικό Δημοσθένη Γούλα, τον κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου.

Ο άτυχος στρατιωτικός ήταν παντρεμένος με παιδιά. Στην Καρδίτσα κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε το παιδί με τα “χαμογελαστά” μάτια.

Κωνσταντίνος Χατζής

Ο συγκυβερνήτης, υπολοχαγός (Αεροπορίας Στρατού) Κωνσταντίνος Χατζής, ήταν 28 ετών και είχε συμπληρώσει 405 ώρες πτήσεως στα συγκεκριμένα ελικόπτερα. Ήταν μόλις ένα χρόνο παντρεμένος.

Η επιζήσασα Βασιλική Πλεξίδα

Η 27χρονη Αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα είναι η μοναδική επιζήσασα από την τραγωδία στο Σαραντάπορο.

Previous ArticleNext Article