Λάρισα

Ρένα Καραλαριώτου σε μεγαλειώδη συγκέντρωση γυναικών στο Φρούριο

«Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στη Βουλή, στα Υπουργεία, στην Αυτοδιοίκηση, εκεί όπου λαμβάνονται αποφάσεις για τη ζωή μας, για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας – πρέπει να είμαστε εκεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί ότι η παρουσία των γυναικών θα είναι ενισχυμένη στα ψηφοδέλτια των εκλογών και το έκανε πράξη. Έχει, επίσης, δεσμευθεί ότι θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στη στελέχωση της νέας κυβέρνηση. Ξέρουμε ότι τιμά τις υποσχέσεις του και σε αυτό. Είμαι σίγουρη ότι και αυτό θα γίνει», σημειώνει η υποψήφια βουλευτής Ν.Λάρισας της ΝΔ, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Από το Φρούριο, όπου οι γυναίκες γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο, όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, η Λαρισαία πολιτικός υπογραμμίζει πως για να βαδίσει η Ελλάδα στο δρόμο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών θα πρέπει οι γυναίκες να βρεθούν στην πρώτη γραμμή. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δράσεις και τα μέτρα για τις γυναίκες που έχει προωθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ιδίως αναφορικά με την υγεία, την εκπαίδευση, την κοινωνική πολιτική, αλλά και το πλαίσιο για την προώθηση των ίσων αμοιβών στην εργασία. Να σημειωθεί ότι η κ.Καραλαριώτου, μετά την εκδήλωση των γυναικών, υποδέχθηκε ακόμη περισσότερο κόσμο, με αφορμή την ονομαστική της εορτή.

«Είμαι μαζί σας, όχι απλώς ως υποψήφια βουλευτής, αλλά ως γυναίκα, ανάμεσα σε γυναίκες, που καταλαβαίνω και με καταλαβαίνουν. Γιατί οι γυναίκες, όποιες επιλογές κι αν έχουμε κάνει στη ζωή μας, μπορούμε να νιώσουμε η μια την άλλη. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει να βρίσκεις κλειστές πόρτες σε δουλειές, όταν έχεις ή σκέφτεσαι να κάνεις οικογένεια. Τι σημαίνει να βρίσκεις κλειστές πόρτες σε τράπεζες και προμηθευτές, όταν θέλεις να κάνεις μια δική σου δουλειά. Τι σημαίνει να προσπαθείς διπλά και τριπλά, για να πείσεις ότι αξίζεις σε αυτό που κάνεις.

Ξέρουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά -δημογραφικά, κοινωνικά, οικονομικά- μόνο αν και οι γυναίκες βρεθούν στην πρώτη γραμμή. Η Ελλάδα θα γίνει η σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα που θέλουμε, αν οι γυναίκες αποκτήσουν τη θέση και το ρόλο που τους αξίζει, σε όλα τα επίπεδα. Κι αυτό απαιτεί γενναίες πολιτικές. Απαιτεί αγώνα και διεκδίκηση. Απαιτεί συμμετοχή. Απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, παντού. Χρειαζόμαστε συμμετοχή, όχι μόνο στους αριθμούς, αλλά στην ουσία, στην πράξη.

Θέλουμε περισσότερες δουλειές και ίσες αμοιβές για τις γυναίκες. Θέλουμε προγράμματα και στήριξη για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Θέλουμε την ευκαιρία να έχουμε το δικό μας εισόδημα. Να στηριζόμαστε στα δικά μας πόδια. Να ζούμε καλύτερα, να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα στα παιδιά μας. Όλα αυτά κι ακόμη πιο πολλά αξίζουμε. Σας ζητώ λοιπόν – σαν γυναίκα προς γυναίκες – τη στήριξή σας. Και την ευκαιρία να σας εκπροσωπήσω στη Βουλή.      Ζητώ την ευκαιρία να μιλήσω δυνατά, για όλες μας. Σας καταλαβαίνω και με καταλαβαίνετε. Είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα σας», υπογράμμισε η κ.Καραλαριώτου.

 

Previous ArticleNext Article