Λάρισα

Ρένα Καραλαριώτου από το Μακρυχώρι «Ζωντανή ύπαιθρος με σχέδιο και στρατηγική για τους αγρότες-παραγωγούς»

«Η γη μας είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο για την ανάπτυξη του τόπου μας, για την εθνική μας οικονομία. Έχει έρθει η στιγμή να φέρουμε τον Νομό Λάρισας στο επίκεντρο των αποφάσεων για το μετασχηματισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι η κινητήριος δύναμη που κρατά ζωντανή την ύπαιθρο. Είμαι πάντα δίπλα σας, στους ανθρώπους της παραγωγής, του μόχθου και της προκοπής. Μαζί δίνουμε τη μάχη για μεγαλύτερο εισόδημα και καλύτερες συνθήκες ζωής», τονίζει η υποψήφια βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Ρένα Καραλαριώτου.

Από το Μακρυχώρι, όπου και συνομίλησε με αγρότες και παραγωγούς της περιοχής, στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συζήτησης, παρουσία του δημάρχου Τεμπών, κ.Γιώργου Μανώλη, η Λαρισαία πολιτικός αναφέρθηκε στις προοπτικές ενίσχυσης και ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, καθώς και στη δυναμική που αναπτύσσουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός και η Ομάδα Παραγωγών του Μακρυχωρίου και την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης στις προσπάθειές τους για εξωστρέφεια.

«Ο νομός μας έχει σπουδαίες δυνατότητες και πλεονεκτήματα. Έχει, κυρίως, ανθρώπους που ξέρουν τι θα πει μόχθος, αξιοπρέπεια, εργατικότητα, πάθος για δημιουργία και προκοπή. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, από την προηγούμενή μου επίσκεψη στο Μακρυχώρι, τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στον πρωτογενή τομέα, με ιδιαίτερα αξιόλογες πρωτοβουλίες τόσο από τα συλλογικά συνεταιριστικά σχήματα, όσο και από τους ιδιώτες. Είμαι εξαιρετικά περήφανη που τα προϊόντα του Μακρυχωρίου κατακτούν την ελληνική, αλλά και τις ξένες αγορές, με επενδύσεις σε σύγχρονες υποδομές παραγωγής.

Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και γνωρίζω καλά ότι η λύση για να

δημιουργήσουμε νέες δουλειές και καλύτερα εισοδήματα είναι η στήριξη του

πρωτογενούς τομέα. Γι’ αυτό, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά οφείλουμε να

είμαστε συνεχώς κοντά σας, διαρκώς σε ετοιμότητα και υπεύθυνα και σοβαρά να προωθούμε λύσεις στην κεντρική πολιτική ηγεσία, επιδιώκοντας τα καλύτερα αποτελέσματα. Σ’ αυτό, η δέσμευση μου είναι απόλυτη. Είμαι δίπλα σας, όπως όλα αυτά τα χρόνια από όποια αυτοδιοικητική θέση υπηρέτησα. Μαζί αναζητήσαμε και βρήκαμε τις λύσεις για την αντιμετώπιση καταστροφών και ζημιών. Μαζί δίνουμε και τη σημερινή μάχη, διεκδικώντας ακόμη περισσότερα μέτρα, ώστε ο αγροτικός κόσμος να απολαμβάνει τιμές που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και τον κόπο του.

Η ελληνική πολιτεία οφείλει να κάνει ακόμη ένα βήμα: να “επενδύσει”, με τη σειρά της, και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των παραγωγών για την αναζωογόνηση της υπαίθρου. Με τη δημιουργία ευνοϊκού προς τις επενδύσεις κλίματος, σε συνδυασμό με την κατεύθυνση σημαντικού τμήματος των κοινοτικών πόρων προς τον πρωτογενή τομέα, αλλά και τις σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις προς τους συνεταιρισμούς, με σχέδιο για την εξοικονόμηση νερού, τον εκσυγχρονισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής νερού, σύγχρονα συστήματα άρδευσης και νέες τεχνολογίες που θα μειώσουν τις απώλειες. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν ισχυρά, υγιή συνεταιριστικά σχήματα που θα μπορέσουν να υλοποιήσουν παραγωγικές επενδύσεις, με στόχο τη δημιουργία αγροτικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών. Μόνον με δυναμικό παραγωγικό αποτύπωμα μπορεί να αναζωογονηθεί η ύπαιθρος, μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να παραμείνουν τα χωριά μας ζωντανά. Είμαι δίπλα σας, να προωθήσω την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε, με τη δέσμευση ότι το ενδιαφέρον μου θα είναι συνεχές και επίμονο», υπογράμμισε η κ.Καραλαριώτου.

Εκτός από τον δήμαρχο Τεμπών, παρόντες ήταν αντιδήμαρχοι και μέλη της δημοτικής αρχής και της κοινότητας, όπως οι κ.κ. Ν.Μητσογιάννης, Γ.Κυρίτσης, Γ.Νικολάου, Γ.Ντόντος, Γ.Μπούτος, Γ.Γκουτζαμάνης, Αν.Καραπάνου, Αθ.Καραναστάσης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου, όπως ο κ.Ι.Νταβέλης, κ.α.

 

 

 

Previous ArticleNext Article