Κόσμος

Πυρηνικά: Δέκα πράγματα που πρέπει να έχει κάποιος έτοιμα σε περίπτωση που ξεσπάσει ο όλεθρος

Πριν λίγες ώρες ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τη στρατιωτική διοίκηση του να θέσει τις ρωσικές δυνάμεις αποτροπής, σε συναγερμό. Πρόκειται για Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες, που περιλαμβάνουν και πυρηνικά όπλα. Με απλά λόγια έθεσε σε κατάσταση συναγερμού το τεράστιο Ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας δικαιολογήθηκε για την εντολή του αυτή λέγοντας πως το έκανε έπειτα από τις επιθετικές δηλώσεις των ηγετών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, αμέσως μετά ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκου, ανέφερε πως μετά την σχετική εντολή του Πούτιν, βρίσκονται ήδη σε πολεμική ετοιμότητα τα ρωσικά στρατεύματα στρατηγικών πυραύλων, τα πυρηνικά υποβρύχια στον Ειρηνικό και το Βορρά, καθώς και η στρατηγική αεροπορία.

Όλα μοιάζουν ο κόσμος να ξαναζεί τον εφιάλτη που ζούσε επι «ψυχρού πολέμου» όταν κανείς δεν ήξερε ποιος θα πατήσει το κουμπί και πότε η γη θα διαλυθεί από έναν πόλεμο των δυο υπερδυνάμεων.

Όλοι απεύχονται αυτό το εφιαλτικό σενάριο που από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα εξελιχθεί σε έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο με εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Τα δέκα βασικά πράγματα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης των ΗΠΑ, έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει ειδικούς οδηγούς για τέτοιες εφιαλτικές περιπτώσεις και πλέον μπορεί ο καθένας στο διαδίκτυο να διαβάσει κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει όταν πατηθούν τα κουμπιά. Ο συγκεκριμένος οδηγός είναι 241 σελίδων και μεταξύ άλλων αναφέρει:

Το πρώτο και κυριότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε μέσα στο έδαφος. Δηλαδή να κρυφτούμε σε κάποιο υπόγειο, ή καταφύγιο. Το θέμα όμως είναι πως θα επιβιώσουμε εκεί μέσα.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει να έχει κάποιος μαζί του:

Νερό τουλάχιστον για τις πρώτες 72 ώρες από τη στιγμή που θα πέσει η πυρηνική βόμβα. (Εδώ πρέπει να υπολογίσουμε ότι ο άνθρωπος χρειάζεται 3,5 λίτρα την ημέρα)

Φαγητό τουλάχιστον και αυτό για 3 ημέρες και οπωσδήποτε συσκευασμένο.

Ραδιόφωνο με μπαταρίες. Όταν πέσουν οι βόμβες δεν θα υπάρχει τίποτε επάνω στην επιφάνεια. Και φυσικά δεν θα υπάρχει τηλεόραση, ίντερνετ, ηλεκτρικό, κινητά τηλέφωνα. Μόνο μέσω ραδιοφώνου θα γίνεται η επικοινωνία.

Κουτί πρώτων βοηθειών

Φακός με μπαταρίες. (Όπως είπαμε δεν θα υπάρχει καθόλου ηλεκτρικό)

Σφυρίχτρα. Αφού όπως και στους σεισμούς η σφυρίχτρα βοηθάει να εντοπιστεί κάποιος που έχει θαφτεί κάτω από τα χαλάσματα.

Μάσκα. Όχι τις μάσκες που φοράμε για τον κοροναϊό, αλλά μάσκα με φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Υγρά μαντηλάκια, για λόγους υγιεινής

Χάρτες της περιοχής όπου βρισκόμαστε

Εργαλειοθήκη με βασικά εργαλεία που θα μας φανούν χρήσιμα αργότερα.

Πηγή: in.gr

Previous ArticleNext Article