Λάρισα

Puerta Απεντομώσεις: Οι πιο κρίσιμες ερωτήσεις των πολιτών για την Απεντόμωση των Οικιακών & Επαγγελματικών χώρων

Ο Μάιος είναι η εποχή των απεντομώσεων καθώς όλα τα ιπτάμενα και βαδιστικά έντομα βγαίνουν στην επιφάνεια. Κατσαρίδες, μυρμήγκια, κουνούπια κλπ κάνουν την εμφάνισή τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κυριαρχήσουν στο χώρο.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο συχνή την εμφάνιση της κατσαρίδας; Γιατί έχω τόσα πολλά μυρμήγκια στο σπίτι μου; Και το κυριότερο, τι μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από την ενοχλητική παρουσία τους;

Ο Διευθυντής της Puerta Απεντομώσεις κ. Λευτέρης Φουρκιώτης είναι ο πλέον αρμόδιος να μας δώσει τις εξηγήσεις που χρειαζόμαστε για όλα όσα μας απασχολούν πάνω στα θέματα της Απεντόμωσης.

Ποιος είναι ο βασικός λόγος που έχουμε όλοι τόσες πολλές κατσαρίδες κυρίως την εποχή της Άνοιξης;

Η Άνοιξη είναι ιδιαίτερη καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και αυτό συμβάλλει στην αύξηση των πληθυσμών και στην ιδιαίτερη δραστηριότητά τους. Επιπλέον, οι βροχές και οι υγρασίες που αυτή την εποχή αναπτύσσονται αποτελούν τις ιδανικότερες συνθήκες διαβίωσης όλων των ιπτάμενων και βαδιστικών εντόμων.

Ποια είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα που μας βασανίζει όλους, καθώς έχει παρατηρηθεί πως κάποιοι από εμάς να δίνουν λύσεις με σκευάσματα του εμπορίου;

Η λύση μπορεί να έρθει με πολλούς ερασιτεχνικούς τρόπους που όμως έχουν μικρή και παροδική διάρκεια μόλις λίγων ημερών. Η πραγματική λύση στο πρόβλημα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από ένα επαγγελματικό συνεργείο Απεντόμωσης που έχει την τεχνική κατάρτιση αλλά και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό δίνοντας λύση για διάστημα 3 μηνών σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές των σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται.

Τι πρέπει να προσέξει κάποιος στο συνεργείο που αναθέτει την Απεντόμωση του Οικιακού ή Επαγγελματικού του χώρου;

Το βασικό είναι το συνεργείο που θα αναλάβει την απεντόμωση του οικιακού και επαγγελματικού χώρου να είναι πιστοποιημένο συνεργείο απεντομώσεων εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έχει παρατηρηθεί ότι αυτή την εποχή, που η δουλειά είναι αυξημένη, να βγαίνουν στην “πιάτσα” άνθρωποι που δεν είναι πιστοποιημένοι και να κάνουν απεντομώσεις βασισμένοι στην άγνοια των πελατών. Συνεπώς, μια ματιά στη σελίδα του Υπουργείου (http://wwww.minagric.gr/e-icide/e-icide_new.aspx) θα ήταν ωφέλιμο.

Κάποιοι έχουν μία φοβία όσον αφορά την απεντόμωση. Θεωρούν ότι μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στην υγεία του ανθρώπου. Τι έχετε να τους πείτε;

Αυτό που έχω να πω σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι, αν μπορούν να αποφύγουν στην καθημερινότητά τους όλα όσα έχουν σχέση με φάρμακα και άλλα σκευάσματα που είναι χημικές επεξεργασίες, κάλο θα ήταν να το κάνουν.

Στην προκειμένη περίπτωση όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι υγειονομικά κατάλληλα για τον άνθρωπο και τα ζώα. Επιπλέον, είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΟΦ. Συνεπώς, η χρήση τους είναι συγκεκριμένη και τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο σε ιπτάμενα και βαδιστικά έντομα και όχι σε άλλα ζώα.

Πόσες φορές ανά έτος πρέπει να κάνουμε απεντόμωση; Πως αποδεικνύονται οι εργασίες που κάθε φορά εκτελείται;

Απεντόμωση στους Οικιακούς χώρους πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο και συνήθως τις περιόδους Απρίλιο-Μάιο και Σεπτέμβριο-Οκτώβριο που οι καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία – υγρασία) είναι τέτοιες που ευνοούν τη συμπεριφορά των εντόμων. Στους επαγγελματικούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος ο νόμος προβλέπει την συντήρηση απεντόμωσης κάθε 90 ημέρες δηλ 3 μήνες. Οι εργασίες που εκτελέστηκαν αποδεικνύονται με το Πιστοποιητικό Απεντόμωσης στο οποίο αναγράφονται τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν (δραστικές ουσίες) και ο τρόπος με τον οποίο εκτελέστηκε η απεντόμωση.

Πόσο κοστίζει μία απεντόμωση σε μία κατοικία 100τμ;

Το κόστος της απεντόμωσης είναι σχετικά χαμηλό και μπορεί ο καθένας να το δώσει για να διατηρήσει το χώρου υγειονομικά ασφαλή. Για μία κατοικία 100τμ περίπου το κόστος ανέρχεται στα 30,00€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Previous ArticleNext Article