Λάρισα

Πρωτόγνωρες στιγμές για τη Θεσσαλία: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες εγκλωβισμένοι, άγνωστος αριθμός αγνοουμένων

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τουλάχιστον έξι είναι οι αγνοούμενοι, ωστόσο σε πολλά σημεία οι δεκάδες εγκλωβισμένοι κάτοικοι μιλούν για συγχωριανούς τους που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel με το νερό να έχει φτάσει σε πολλές περιπτώσεις στις στέγες των σπιτιών. Το in βρίσκεται στις πλημμυρισμένες περιοχές και μεταδίδει τα όσα συμβαίνουν.

Κάτοικοι των χωριών έχουν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών και παραμένουν εγκλωβισμένοι ενώ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες ότι έχουν μείνει αβοήθητοι. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται επισήμως σε τέσσερις ενώ των αγνοουμένων σε έξι.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος σε περιοχές της Καρδίτσας.

To in μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

17:55 Οι καταστροφικές πλημμύρες στον Βόλο από ψηλά

Σε βίντεο από drone που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα του Up Stories η καταστροφή είναι τεράστια.

 

17:48 Πλημμύρισε η Εθνική Πινακοθήκη – Δεν καταστράφηκαν έργα

Πλημμύρισαν χώροι της Εθνικής Πινακοθήκης από την κακοκαιρία Daniel, ευτυχώς χωρίς να υποστεί βλάβη κάποιο από τα έργα που εκτίθενται σε αυτήν.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αθήνα, διαπιστώθηκε εισροή ομβρίων υδάτων στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, από την είσοδο της οδού Μιχαλακοπούλου.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

17:47 Αρτοποιός: Επιχειρούν πέντε ελικόπτερα

Πέντε εναέρια μέσα και 40 σωσίβιοι λέμβοι επιχειρούν στον θεσσαλικό κάμπο, είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στο MEGA.

«Θα θέλαμε να είχαμε το παράθυρο της ευκαιρίας λίγο πιο νωρίς, δυστυχώς για λόγους ασφαλείας δεν μας επετράπη να σηκωθούν τα εναέρια μέσα» είπε ενώ πρόσθεσε:

«Έχουν γίνει πολλές εναέριες διασώσεις και οι άνθρωποι περίμεναν με υπομονή κι άκουσαν τις συμβουλές της Πολιτικής Προστασίας».

17:41 SOS από το Χορευτό Πηλίου – Αποκλεισμένα 500 άτομα χωρίς φαγητό, νερό και ρεύμα

Αποκλεισμένα στο Χορευτό Πηλίου παραμένουν περίπου 500 άτομα, μεταξύ των οποίων παιδιά, ηλικιωμένοι, διαβητικοί, καρκινοπαθείς, κάτοικοι της περιοχής και τουρίστες.

Στο Χορευτό έχουν υπερχειλίσει και τα δύο ρέματα, ενώ ο δρόμος προς Ζαγορά έχει καταρρεύσει σε πολλαπλά σημεία.

«Είμαστε χωρίς πόσιμο νερό, φαγητό και ρεύμα. Το τηλέφωνο και το ίντερνετ λειτούργησε σήμερα», είναι το μήνυμα απόγνωσης που στέλνει εγκλωβισμένη γυναίκα μέσα από τα social media, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια, αναφέρει το τοπικό Μέσο «Γεγονότα».

Χείμαρρος έχει αποκόψει το χωριό

17:36 Διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού στο τμήμα ΣΚΑ – Αφίδνες

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellenic Train αναφέρει: “Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα ΣΚΑ – Αφίδνες, λόγω πτώσης δένδρου στη γραμμή. Υποκατάσταση με λεωφορεία στο τμήμα Αθήνα – Αφίδνες – Αθήνα, μέχρι νεωτέρας”.

17:34 Βίντεο από τη διάσωση από super puma

17:30 Δορυφορικός χάρτης δείχνει τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν «βουλιάξει»

Την καταστροφή από ψηλά δείχνει δορυφορικός χάρτης της Google, αποτυπώνοντας την καταστροφή που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

 

17:25 Εγκλωβισμένα 13 άτομα στον Παλαμά Καρδίτσας

Δεκατρία άτομα είναι εγκλωβισμένα σε σπίτι στον Παλαμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με μαρτυρίες στην εφημερίδα Τα Νέα, ανάμεσά τους είναι 4 ηλικιωμένοι ενώ δεν έχουν ρεύμα, νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Οι ίδιοι απευθύνουν δραματική έκκληση για βοήθεια καθώς όπως λένε σε λίγο δεν θα έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας καθώς τελειώνουν και οι μπαταρίες στα κινητά τους τηλέφωνα

17:22 Φωτιά στο Σουφλί

Σε δασική έκταση καίει φωτιά στο Σουφλί. Ειδικότερα η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Λάβαρα και φαίνεται να έχει λάβει διαστάσεις καίγοντας πυκνή βλάστηση.

17:16 Απεγκλωβισμός διά θαλάσσης δεκάδων τουριστών από το Μικρό στο Νότιο Πήλιο – Επιχείρηση σε εξέλιξη στον Πλατανιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μία μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού, δια θαλάσσης, δεκάδων ανθρώπων, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, από τον οικισμό Μικρό του Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο.

Στον οικισμό είχαν αποκλεισθεί από την Τρίτη το πρωί πάνω από 150 άνθρωποι, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς ο δρόμος που καταλήγει στο παραθαλάσσιο θέρετρο και οι αποκλεισθέντες ήταν όλοι τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή.

17:14 Εβδομήντα εγκλωβισμένοι στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας – «Δύο κάτοικοι αγνοούνται»

Αβοήθητοι για ένα 24ωρο έχουν μείνει οι κάτοικοι στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας, ενώ το χωριό τους έχει κυριολεκτικά βυθιστεί.

Κάτοικος του χωριού που βρίσκεται μαζί με άλλους στην ταράτσα του κοινοτικού γραφείου μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή Live News μεταφέροντας τις δραματικές στιγμές. Ο ίδιος αναφέρει πως δεν έχει νέα για δύο κατοίκους, έναν νεαρό και τη μητέρα του, ενώ εξηγεί ότι ανάμεσα στους 70 εγκλωβισμένους υπάρχουν και άνθρωποι με προβλήματα υγείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

17:13 Μήνυμα του 112 σε δύο χωριά στα Τρίκαλα

Μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι δυο περιοχών στα Τρίκαλα, τη στιγμή που η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να «σαρώνει» περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 καλεί τους κατοίκους των χωριών Κανάβια και Σταυρός Ελάτης να απομακρυνθούν προς την πόλη των Τρικάλων λόγω επικίνδυνων κατολισθητικών φαινομένων.

17:05: Οδοιπορικό του in

Βίντεο και φωτογραφίες του in στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία δείχνουν ξεκάθαρα το μένος της κακοκαιρίας.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

in.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article