Ελασσόνα

Πρόταση 7 Δήμων για αξιοποίηση του Ολύμπου – Ανάμεσα τους οι δήμοι Ελασσόνας και Τεμπών

Την αντίθεσή τους στην πιθανότητα να μπει εισιτήριο στον Όλυμπο εκφράζουν μιλώντας στην εκπομπή «Έτσι κι Αλλιώς» και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι 7 δήμοι που βρίσκονται πέριξ του μυθικού βουνού είναι έτοιμοι να υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη του Ολύμπου.

Πρόταση για αξιοποίηση του Ολύμπου

Ο δήμαρχος Ελασσόνας υποστηρίζει ότι «Είναι πολλά να γίνουν για να υπάρξει το εισιτήριο. Χρειάζεται μια υποδομή και μια παρέμβαση ώστε να πάμε μετά στο αντίτιμο μόνο για τους επισκέπτες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τέλος για τον μόνιμο κάτοικο», ανέφερε.

Ο κ. Γάτσας όμως ξεδίπλωσε και τον σχεδιασμό όλων των δήμων για μια ευρύτερη συνεργασία που θα αφορά την αξιοποίηση του Ολύμπου. «Χρειαζόμαστε μια ευρεία συζήτηση και με τους φορείς και με το υπουργείο και με τις δύο περιφέρειες που εμπλέκονται. Υπάρχει μια πρώτη προσέγγιση των δήμων που βρίσκονται γύρω από τον Όλυμπο. Αυτοί οι 7 δήμοι θα υποβάλουμε μαζί μια πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης , ώστε να υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις που θα προβάλουν τον Όλυμπο. Θα υπάρξει επιπροσθέτως και αξιοποίηση κάποιων κονδυλίων από το ταμείο Συνοχής. Θα αφορά τις περιβαλλοντικές διαδρομές και την συντήρηση των μονοπατιών. ‘Έχει προβλέψει το υπ. Οικονομικών ένα μεγάλο ποσό για αυτό τον σκοπό. Ως δήμος ζητάμε από το υπουργείο κάποιες θέσεις για να εγκατασταθούν 4 καταφύγια. Εκεί υπάρχουν πολύ σημαντικά σημεία που μπορούν να βοηθήσουν τους επισκέπτες. Επίσης εκκρεμεί και η αξιοποίηση των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού. Εμείς είμαστε εδώ για στηρίξουμε και όποιες ιδιωτικές επενδύεις γίνουν στην περιοχή», κατέληξε.

Εντός του Φθινοπώρου έρχεται η σύσταση του φορέα για την ανάπτυξη του Ολύμπου

Στο ίδιο μήκος κύματος για την αξιοποίηση του Ολύμπου είναι και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης. «Για την αξιοποίηση χρειάζονται κυρίως πολιτικές πρωτοβουλίες. Χρειάζονται χρήματα και ήπιες παρεμβάσεις. Μαζί με τους άλλους δήμους θα συστήσουμε ένα φορέας για την αξιοποίηση του Ολύμπου. Μάλιστα θα έχουμε άμεσες εξελίξεις. Τα έργα που θα γίνουν θα δώσουν πνοή και προοπτική στον Όλυμπο. Αφού συσταθεί ο φορέας θα φροντίσουμε να ενταχθούμε με μελέτες για να δούμε και τα έργα. Στην πρώτη συνάντηση που κάναμε στη Θεσσαλονίκη οι 7 δήμοι με εκπρόσωπο του κράτους, υπήρξε δέσμευση ότι μετά την ίδρυση του φορέα θα δοθούν πολλά χρήματα για την αξιοποίηση του Ολύμπου. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει μέσα στο Φθινόπωρο να έχουμε συστήσει τον φορέα για να προχωρήσουμε και στα άλλα βήματα. Μαζί με τον Όλυμπο θέλουμε να δούμε να υλοποιείται και η αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών. Πάντως εισιτήριο χωρίς τις σχετικές επενδύσεις που χρειάζονται καταλαβαίνετε πως δεν γίνεται», υπογράμμισε.

Του Πάνου Γαρουφαλιά – larissapress.gr

Previous ArticleNext Article