Λάρισα

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοιλάδα των Τεμπών

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοιλάδα των Τεμπών λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης μέτρων βραχοπροστασίας. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αποσκοπώντας στην ασφαλή εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών εντός της Κοιλάδας των Τεμπών, στην περιοχή τοπικής αρμοδιότητάς της, αποφάσισε τα εξής:

  1. -Τις κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού

Ευαγγελισμού -Λεπτοκαρυάς, στο πλαίσιο των εργασιών τακτικής εξαμηνιαίας επιθεώρησης και

συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, ως κατωτέρω:

α. Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού- Λεπτοκαρυάς, από τον κόμβο Αμπελακίων έως τον κόμβο Ομολίου, την Δευτέρα (11-04-2022) και την Τρίτη (12-04-2022) κατά τις ώρες 08:00′ έως 20:00′, για την οποία θα εφαρμοστεί το παρακάτω τυπικό σχέδιο των ΟΜΟΕ ΣΕΕΟ:

Σχέδιο 2.1.2 (Παράκαμψη) του Παραρτήματος Γ’ των ΟΜΟΕ ΣΕΕΟ – ΦΕΚ905/20.05.2011 για εργοτάξια μακράς διάρκειας υπεραστικών οδών, στα δύο παρακάτω σημεία αποκλεισμού

  • Κόμβος Αμπελακίων επί της ΠΕΟ Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη – Λεπτοκαρυά
  • Κόμβος Ομολίου επί της ΠΕΟ Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

β. Αποκλεισμός των χώρων στάθμευσης εντός της Κοιλάδας των Τεμπών, δύο (2) ώρες πριν από την έναρξη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για την αποφυγή εγκλωβισμού κάποιου χρήστη εντός της Κοιλάδας, κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού της.

γ. Κατά τη διάρκεια του ολικού αποκλεισμού, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από τον Αυτοκινητόδρομο (νέο τμήμα Αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή των σηράγγων).

  1. – Η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμο­γής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να τοποθετεί και να συντηρεί τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευ­θύνη της, η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας μέσω των παρακαμπτηρίων δια­δρομών. Επίσης, να μεριμνήσει για τη διαρκή και σαφή καθοδήγηση των οδηγών μέσω της κα­τάλληλης πληροφοριακής σήμανσης.
  2. – Περαιτέρω, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» οφείλει να ενημερώσει έγκαιρα τους χρήστες με κάθε πρόσφορο μέσο (Μ.Μ.Ε., ιστότοπό της, εισπράκτορες διοδίων κ.λ.π) για την εκτέλεση των εργασιών και την ύπαρξη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ώστε να παρέχεται συνεχής πληρο­φόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας και να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομα­λούς και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.
  3. – Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Χώρας, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.
  4. – Τα Τ.Τ. Αυτοκ/μων Π.Α.Θ.Ε. Λάρισας και Α.Τ. Τεμπών παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και τη λήψη μέτρων κατά λόγο τοπικής αρμοδιότητας.
  5. – Τα Τ.Τ. Λάρισας, Α.Τ. Κιλελέρ, Α.Τ. Αγιάς, και Α.Τ. Τυρνάβου, παρακαλούνται για την ενημέρωση τους και τη λήψη επιβαλλομένων μέτρων αρμοδιότητάς τους, σε συντρέχουσα περίπτωση.
  6. – Λοιπές Υπηρεσίες, στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.
  7. – Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

–           Η ισχύς της παρούσας ισχύει από τη δημοσίευσή της

Previous ArticleNext Article