Λάρισα

Προσοχή συστήνει ο Κ. Αγοραστός: «Έρχεται νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με έντονη βροχόπτωση» – Σε Ετοιμότητα τα μηχανήματα

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» την Θεσσαλία από μεθαύριο Πέμπτη, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό να εφιστά σε όλους την προσοχή, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνονται άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης τόνισε τα εξής: «Η Θεσσαλία τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πληγεί ξανά από ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με πολύ βροχή, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή, από όλους, να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις. Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να ασφαλίσουν τα ζωντανά τους.

Οι υπηρεσίες μας έκαναν τεχνικό έλεγχο σε όλα τα ρέματα και στους ποταμούς για να δουν που χρειάζεται παρέμβαση και ειδοποίησαν τους αρμοδίους.

Είχαμε κάνει όλο αυτό το διάστημα έργα τα οποία λειτούργησαν τόσο στην Αγιά, όσο και στην Ελασσόνα και την Ζαγορά. Όσο βρέχει δύο χειμώνες στην Αθήνα τόση βροχή έπεσε σε λίγες ώρες στη Θεσσαλία.

Χρειάζεται προσοχή και από το δασαρχείο. Τα δάση χρειάζονται προστασία. Πολλά δέντρα που δεν περιποιήθηκαν αναλόγως και πολλά ξύλα που αφέθηκαν μέσα στα δάση  παρασύρθηκαν από τα νερά και δημιούργησαν προβλήματα σε γέφυρες και σε ρέματα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικρά πλημμυρικά φαινόμενα. Οι υπηρεσίες μας είναι εκεί και καθαρίζουν, αλλά καλό είναι να προλαμβάνουμε. Οι αγροτικοί δρόμοι πρέπει να γίνονται με προδιαγραφές. Χρειάζεται προσοχή στις συνδέσεις των δρόμων.

Είμαστε σε επαφή και δώσαμε εντολή να υπάρχουν παντού μηχανήματα και επιτηρητές για να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη κατάσταση που έρχεται».

Πηγή: Onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article