Αθλητισμός

Προηγήθηκε με 2-0 αλλά “κατάφερε” να χάσει το ματς με 3-2 ο Οικονόμος Τσαριτσάνης

Εκπληκτική ανατροπή σημειώθηκε χθες Κυριακή στο “Γεώργιος Μητσιμπόνας” της Τσαριτσάνης, όπου ο Φαλανιακός έφυγε νικητής με 3-2, παρά το ότι βρέθηκε στο 13′ να ηττάται με 2-0.

Παράλληλα, η εξέλιξη αυτή προσoikonomowδωσε νέο ενδιαφέρον στην μάχη της κορυφής, καθώς οι σταθερά πρωτοπόροι της Α’ DeTox Τσαριτσανιώτες είδαν τους υπόλοιπους διεκδικητές να μειώνουν την βαθμολογική διαφορά.

Μόλις στο 2′ οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν για πρώτη φορά, όταν ο Στέλιος Δραχαλίβας πραγματοποίησε ατομική προσπάθεια από αριστερά και μπαίνοντας στην μεγάλη περιοχή, πλάσαρε άψογα τον Ντιντή, ενώ στο 13′ αξιοποιώντας το γύρισμα του Ντούφα, ο Γιάννης Βλαχάκης με σουτ από το ύψος του πέναλτι ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Φαλανιώτες ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με το γκολ που πέτυχε με διαγώνιο

σουτ ο άλλοτε παίκτης του Οικονόμου Μπλέντι Μούτσα, ως τελικός αποδέκτης της οργανωμένης επιθετικής προσπάθειας της ομάδας του.

Στο 19′ καταλογίστηκε πέναλτυ υπέρ των φιλοξενουμένων, όταν η μπάλα κατά την απόκρουσή από τον Σουγλή, προσέκρουσε στο πόδι του Μπουμπουνάρα και ακολούθως στο χέρι του Μιφτάρι.

Μετά από δύο λεπτά διαμαρτυριών, η “εσχάτη των ποινών” εκτελέστηκε εύστοχα από τον Κώστα Τσιάκο που ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 24′ το δεξί δοκάρι του Ντιντή απέκρουσε για λογαριασμό του στο κοντινό σουτ του Πεπκολάι από πλάγια θέση, ενώ στο 35′ το σουτ του Μπουμπουνάρα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι.

Ενδιαμέσως, είχε αποχωρήσει αναγκαστικά λόγω ενοχλήσεων ο Δραχαλίβας, γεγονός που – αναμφίβολα – επηρέασε τον αγωνιστικό σχεδιασμό των “πρασίνων”.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φαλανιακός πλησίασε σε τρίτο γκολ στο 55′ αλλά το σουτ του Λόλα κατέληξε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 71′ ολοκληρώθηκε η ανατροπή του αποτελέσματος με την υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Λάιου που σημάδεψε το δεξί “Γ” του Νούσια (2-3).

Από το σημείο εκείνο, οι γηπεδούχοι έψαξαν – χωρίς επιτυχία – το γκολ της ισοφάρισης, με τις πιο επικίνδυνες στιγμές να καταγράφονται στο 77′ με τον Βλαχάκη και (κυρίως) στο 84′ με τον Σουγλή, φάσεις στις οποίες ο Ντιντής αντέδρασε σωστά, μπλοκάροντας την μπάλα.

Η φάση του 2-2 είναι αυτή που προκάλεσε τις περισσότερες συζητήσεις για την διαιτησία του Κώστα Στάικου που προσπάθησε να αποδώσει δικαιοσύνη, με την συνδρομή των βοηθών Βασίλη Μάνου – Γρηγόρη Δεδικούση.

Ο δεύτερος δέχθηκε τα “πυρά” φιλάθλων των γηπεδούχων για την ίδια φάση, για το ενδεχόμενο ύπαρξης (οριακού) οφσάιντ, με την φυσιολογική αμφιβολία να οδηγεί σε συνέχιση του αγώνα.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Νίκος Φώλλας – Νίκος Καραμήτσιος): Νούσιας, Μιφτάρι, Μπουμπουνάρας, Σουγλής, Αυλογιάρης, Αθανασούλης, Στ.Δραχαλίβας (27′ λ.τρ. Πάτσης), Πούτας (63′ Ντάλλας), Βλαχάκης, Πεπκολάι, Ντούφας (75′ Σεμερτζίδης).

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νεμπεγλέρας – Χρήστος Λιάπης): Nτιντής, Μαχαίρας (16′ Λόλας), Γιαννακόπουλος, Γ.Πανταζής, Λάιος (80′ λ.τρ. Κολοβός), Ηλ.Πανταζής, Μούτσα, Σέσι, Γαρυφαλλόπουλος, Τσιάκος, Νάστας (78′ Λυγούρας).

Πηγή: larisagoal.gr

Previous ArticleNext Article