Λάρισα

Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας ο Βαγγέλης Μόρας

Ομόφωνα εγκρίθηκε  από το το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων η εισήγηση  της δημοτικής αρχής να περάσει στη ΔΗΚΕΛ ο τομέας του αθλητισμού.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων στην αρχική του τοποθέτηση ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης: “Η ΔΗΚΕΛ  δεν θα είχε πλέον αντικείμενο μετά την μεταφορά των ΚΔΑΠ στη διεύθυνση της Παιδείας.  Η αρχική στόχευση ήταν να δημιουργηθεί αθλητικός οργανισμός του Δήμου Λαρισαίων στο ένα νομικό πρόσωπο που είχε ακόμα δικαίωμα ο δήμος να κάνει. Ωστόσο από την προηγούμενη άνοιξη με την κυρία Μενδώνη συζητήθηκε  και προχωράει αυτή τη στιγμή ίδρυση νομικού προσώπου Λαογραφικού Μουσείου. Αυτό το νομικό πρόσωπο καταλαμβάνει τη μία θέση που είχε κενό ο δήμος Λάρισας μετά την εκκαθάριση της ΔΕΤΠΟΛ και αναστάλθηκε η  δημιουργία του αθλητικού οργανισμού.  Μέσα από τις διαδικασίες που προτάθηκαν λοιπόν, της μεταφοράς των ΚΔΑΠ στη διεύθυνση παιδείας και της δυνατότητάς ίσως το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ αν συνεχίσει να υπάρχει μετά τις 15 Απριλίου να πάει και στην Κοινωνική Πρόνοια,  oι δραστηριότητες της ΔΗΚΕΛ θα επεκταθούν και στον αθλητικό τομέα μετεξελισσόμενη με αυτό το τρόπο σε αθλητικό οργανισμό.

Την τοποθέτηση του δημάρχου ακολούθησε ερώτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κυρίας Ρένας Καραλαριώτου σχετικά με το προσωπικό του οργανισμού. Συγκεκριμένα η κυρία Καραλαριώτου ρώτησε: “Τι προβλέπεται να γίνει όσο αφορά το προσωπικό που θα πρέπει να ασχοληθεί με τα αθλητικά, που σημαίνει να μεταφερθεί στη ΔΗΚΕΛ. Δηλαδή αν θα γίνει μετάθεση του προσωπικού, αν θα γίνει απόσπαση γιατί γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιες ενστάσεις από υπαλλήλους που φοβούνται η μετακίνηση τους στη ΔΗΚΕΛ μήπως κάποια στιγμή γίνει οτιδήποτε και βρεθούν εκτός εργασίας”. Επίσης η κυρία Καραλαριώτου ρώτησε τον δήμαρχο τι σκέψεις υπάρχουν για τη χρηματοδότηση του οργανισμού.

Ο κύριος Καλογιάννης απάντησε σχετικά με τους υπαλλήλους ότι “Αντιλαμβάνομαι τους προβληματισμούς των εργαζομένων. Θα λειτουργήσουμε με αποσπάσεις, δεν θα χάσουν την ιδιότητα που έχουν, θα εξαντλήσω τα περιθώρια οι αποσπάσεις αυτές να είναι και εθελοντικές… Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι δε θα έχουμε δυσκολία να στελεχώσουμε με υπαλληλικό προσωπικό τη νέα δομή που δημιουργούμε”.  Σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης ο δήμαρχος δήλωσε: “Μόλις έρθει η έγκριση του προϋπολογισμού μας θα υπάρξει νέα πρόταση, σημαντικά αυξημένη προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες λειτουργίας”.

Οι τοποθετήσεις των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης

Μετά τις απαντήσεις του δημάρχου η κυρία Καραλαριώτου προχώρησε στην τοποθέτηση της δηλώνοντας  μεταξύ άλλων ότι “θα στηρίξουμε το νέο αυτό  εγχείρημα. Τα αιτήματα των πολιτών που ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι πολλά και πιστεύω ότι ο δήμος Λαρισαίων μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα στον τόπο μας, στην κοινωνίας μας, στην πόλη μας στο κομμάτι αυτό”.

Ακολούθησε η Λαϊκή Συσπείρωση με τον κύριο Πέτρο Κρίκη να τονίζει ότι η δημιουργία μόνο ενός οργανισμού δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα του αθλητισμού. “Συμφωνούμε να δημιουργηθεί  στη ΔΗΚΕΛ ένα τέτοιο αντικείμενο. Από εκεί και ύστερα χωράει μεγάλη συζήτηση στο περιεχόμενο του” τόνισε ο κύριος Κρίκης.

Ο κύριος Παναγιώτης Γούλας από τη μεριά του δήλωσε ότι η Πρωτοβουλία Αξιών στηρίζει την πρόταση του δημάρχου αλλά “χρειάζεται μια γενναία  χρηματοδότηση για αυτό το πρόγραμμα”.

Από την Ορμή Ανανέωσης, στη θέση του Νίκου Γαμβρούλα, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Αχιλλέας Λώλος δήλωσε ότι: “Μετά από πολλά χρόνια επιτέλους μπαίνει ο αθλητισμός στο δήμο. Ελπίζουμε να αυξηθεί η χρηματοδότηση για να δίνουν δράσεις για τον αθλητισμό. Είμαστε υπέρ να αυξηθούν οι δραστηριότητες της ΔΗΚΕΛ με τον αθλητισμό”

Ο κύριος  Αλέξανδρος Νάρης με τη σειρά του τόνισε ότι η Λαρισαίων Κοινόν στηρίζει την πρόταση αλλά δήλωσε  ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο με τη λειψή χρηματοδότηση και το προσωπικό που δεν υπάρχει σε επαρκούς αριθμούς.

Οι σκοποί του τομέα αθλητισμού

Ο τομέας του αθλητισμού θα έχει τους εξής σκοπούς:

– Η ανάπτυξη και υποστήριξη Μαζικού, Σωματειακού, Σχολικού Αθλητισμού όλων των βαθμίδων και γενικά κάθε μορφής άθλησης για την διατήρηση και προβολή της αθλητικής παράδοσης της περιοχής του Δήμου Λάρισας

– Η καλλιέργεια των αθλητικών ιδεών, των σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων, η καλλιέργεια και η διάδοση του αθλητικού πνεύματος, σε όλους τους δημότες, μακριά από φανατισμούς, ανταγωνισμούς κ.α κερδοσκοπικούς στόχους.

– Η δημιουργία, λειτουργία και συντήρηση αθλητικών κέντρων και γυμναστηρίων, χώρων αθλοπαιδιών και γυμναστικής, έτσι που να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες για άθληση των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των νέων.

– Η υποστήριξη αθλητικών εκδηλώσεων Διεθνούς, Εθνικού, Περιφερειακού επιπέδου και σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, των φορέων τοπικού χαρακτήρα, καθώς και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

– Η συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς (σωματεία ενώσεις κ.λπ.) για την ανάπτυξη και πρόοδο του αθλητισμού και η λειτουργία επιτροπών για την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας ανάπτυξης του αθλητισμού.

– Η διοργάνωση εκδηλώσεων στα πλαίσια των παραπάνω σκοπών.

Θυμίζουμε ότι πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ μετά τη σημερινή ανασυγκρότηση του οργανισμού είναι ο Βαγγέλης Μόρας.

formedia.gr

Previous ArticleNext Article