Ελασσόνα

Πράσινο φως από την Ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας για συνεργασίες στον Δήμο και στην Περιφέρεια

“Πράσινο φως”, κλίμα ομόνοιας και συντροφική αλληλεγγύη για τα μέλη της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ελασσόνας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κέντρου “ΦΑΝΤΑΣΙΑ”, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, όπου και πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση με κεντρικό θέμα την τοπική αυτοδιοίκηση και τις συνεργασίες του κόμματος με προοδευτικούς πολιτικούς χώρους στον Δήμο Ελασσόνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στις εκλογές του Οκτώβρη του 2023.

Η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η απόφαση του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα να υπάρξουν σε όλη την Ελλάδα κοκκινοπράσινοι δήμοι και όχι μπλε, βρήκε σύμφωνη την Ολομέλεια που έδωσε το “πράσινο φως” για συνεργασίες στον Δήμο Ελασσόνας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με προοδευτική κατεύθυνση, με διαφάνεια, με στήριξη του κοινωνικού κράτους και κυρίως με προγραμματικές θέσεις που θα δώσουν στην νέα ενωτική αυτοδιοικητική προσπάθεια, τα κύρια χαρακτηριστικά της Αριστεράς μέσα στην κοινωνία των πολιτών.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Οργανωτικού για τον Νομό Λάρισας Τάσος Πολιτίδης ανέπτυξε τις βασικές θέσεις και αποφάσεις της Κ.Ε. στην Αθήνα ενώ ο Συντονιστής-Γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας Βασίλης Ζωγράφος τόνισε την ανάγκη για προοδευτική συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς, της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού δημοκρατικού κέντρου ώστε οι Δήμοι να παραμείνουν, αντίστοιχα, σε δημοκρατική και προοδευτική τροχιά.

Το ίδιο μήνυμα πέρασε και ο Γραμματέας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας Νίκος Μπίκιας που τόνισε την ανάγκη για συνεργασία, ενότητα και ενίσχυση στη πράξη, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αριστεράς μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τοποθετήσεις επίσης υπήρξαν από τα μέλη Χρήστο Αθανασιάδη, Γιάννη Καριπίδη, Αντώνη Λιάνο, Σάκη Γκουντρουμπή, Θανάση Βαθράκη, Βασίλη Τζήκα που ανέπτυξαν τις απόψεις τους και τόνισαν την τεράστια σημασία και αξία των προγραμματικών θέσεων, για να υπάρχει συνεργασία και σωστή εκπροσώπηση των θέσεων του κόμματος μέσα στον Δήμο Ελασσόνας.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τα ζητήματα που αφορούν τις εθνικές εκλογές σε έξι μήνες από τώρα, την ανάγκη για εγρήγορση των μελών, την αγωνιστικότητα μέσα στους χώρους εργασίας, στα εργατικά κέντρα, στα συνδικαλιστικά όργανα, στη κοινωνία, στους δρόμους της πάλης, στα social media ώστε να επέλθει η μεγάλη νίκη με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη πρώτη γραμμή και βασικό πολιτικό κορμό μιας νέας διακυβέρνησης για τη χώρα, με προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, με δυναμική για ανατροπή και πολιτική αλλαγή, ώστε να επέλθει η δημοκρατική αναγέννηση για τους πολίτες και τη χώρα.

Previous ArticleNext Article