Ελασσόνα

Πότε θα χιονίσει στην Ελασσόνα – Ο Φάνης Τακούδης μας φέρνει κατάλευκα νέα…

Ο «Διομήδης» έφερε ένα μεγάλο κύμα κακοκαιρίας τις προηγούμενες ημέρες που έπληξε την περιοχή μας, δημιούργησε καταστροφές και έφερε και πολλά χιόνια στα ορεινά του νομού. Το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται το Σαββατοκύριακο θα φέρει και πάλι χιόνια αλλά αυτή την φορά θα κατέβουν χαμηλά και όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα άσπρη μέρα να δει και η πόλη της Λάρισας.

«Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο περιμένουμε να χιονίσει και μάλιστα για τα καλά και μέσα στην πόλη της Λάρισας, αλλά το αν το στρώσει και πόσο ισχυρή θα είναι η χιονόπτωση θα το γνωρίζουμε με μεγαλύτερη σιγουριά αύριο Τετάρτη», σημειώνει ο κ. Τακούδης.

Η πρόγνωσή του αναφέρει πως μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια, αλλά και αρκετό κρύο. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα ξεκινήσει να συννεφιάζει. Ωστόσο την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα είναι καλή και θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί στους 3 με 4 βαθμούς και τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλά από το μεσημέρι και έπειτα. Το χιόνι αναμένεται να επισκεφθεί και την πόλη της Λάρισας, με πιθανότητα χιονόστρωσης, κάτι όμως που θα φανεί αύριο αν όντως θα είναι τόσο έντονη η χιονόπτωση και μέσα στη Λάρισα.

«Σε πολλές περιοχές πάντως όπως η Ελασσόνα, το Συκούριο και ο Τύρναβος υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να το στρώσει» τονίζει ο κ. Τακούδης. Αυτά τα φαινόμενα θα κρατήσουν περίπου για 24 ώρες μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι. Την Κυριακή το πρωί η θερμοκρασία στη Λάρισα θα είναι -4 με μέγιστη τιμή τους 3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Έπειτα η κατάσταση θα βελτιωθεί, όμως την άλλη εβδομάδα σύμφωνα με τον Λαρισαίο μετεωρολόγο έρχεται καινούργιο και μάλιστα ακόμη πιο δυνατό όπως φαίνεται, κύμα κακοκαιρίας. Μάλιστα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου όλα δείχνουν οτι θα περάσουμε το βαρύ κομμάτι του φετινού χειμώνα.

Πηγή: Onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article