Λάρισα

Πότε έρχεται νέα αιφνίδια άνοδος της θερμοκρασίας και αμέσως μετά χειμωνιάτικο σκηνικό – Όσα προβλέπει ο Λαρισαίος αναλυτής καιρού Θ. Χατζηγρίβας

Τα τερτίπια του καιρού θα συνεχιστούν μέσα στον μήνα Νοέμβριο με απότομες αλλαγές που από τη μια θα θυμίζουν καλοκαίρι και αμέσως μετά ψυχρό χειμώνα.
Την πρόγνωση για το καιρικό σκηνικό μέχρι το τέλος του μήνα κάνει ο Λαρισαίος αναλυτής καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας.
Δείτε αναλυτικά:
Βελτιωμένος σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι ο καιρός την ερχόμενη Τριτη ,αλλά και το μεγαλύτερο διάστημα της Τετάρτης ο καιρός.
Αρκετή ηλιοφάνεια, με διάσπαρτες τοπικές νεφώσεις στο γενικό σύνολο της χώρας.
Ωστόσο μια σύντομη διαταραχή (πέρασμα), θα απασχολήσει κυρίως την βόρεια χώρα, αλλά και νησιώτικα τμήματα του ανατολικού Αιγαίου, την Τετάρτη προς το βράδυ. Τοπικές βροχές, μπόρες ή και σύντομες καταιγίδες στις άνω περιοχές για λίγες ώρες μόνο. Κάποια νέφη ίσως δώσουν λίγα φαινόμενα επίσης στα δυτικά, κεντρικά της χώρας, και στο φινάλε και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Αρκετο θα είναι το κρύο τις άνω ημέρες νωρίς το πρωί αλλά και το βράδυ.
Την Πέμπτη βελτιωμένος θα είναι ο καιρός με κάποια σχετική αστάθεια στο ανατολικο, νότιοανατολικό τμήμα της χώρας, αλλά και μεγάλα ανοίγματα.
Να τονίσουμε ότι όλες τις άνω ημέρες θα δημιουργούνται τοπικές ομίχλες και παχνη.
Την Παρασκευή αρχικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός τουλάχιστον περίπου μέχρι τις απογευματινες ώρες.
Δυστυχως όμως δεν μπορώ να επεκταθώ με σιγουριά για την υετικη εξέλιξη του τριημέρου με ακρίβεια, καθώς ναι μεν θα έχουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε χειμερινά επίπεδα, δεν μπορούμε όμως να πούμε τίποτα παραπάνω, καθώς θα αργήσει να ξεκαθαρίσει η θέση του Αυλώνα.
Συνήθως ακόμη και μικρές αποκλίσεις, δίνουν μεγάλες διαφορές, τόσο στην κατανομή του υετού ,αλλά και την ποσότητα.
Περιμένουμε φυσικά και αρκετά χιόνια σε ορεινές, αλλά πιθανώς και ημιορεινες περιοχές της Μακεδονίας.
Ισως δούμε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν στα βορειότερα τμήματα, αλλά και κάτω από το μηδέν σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας νωρίς τα πρωινά.
Δεν θα κρατήσει όμως αρκετά αυτή η ψυχρή εισβολή, καθώς φαίνεται στο σύνολο των προγνωστικών μοντέλων να υπάρχει συμφωνία για εκ νέου ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ, ΑΛΛΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ άνοδο του υδραργύρου σε υψηλά επίπεδα, το διάστημα 20 με 24 Νοέμβρη.
ΕΚ ΝΕΟΥ όμως ο χειμώνας θα επιστρέψει δριμύτερος μετά την 24η του μήνα, και με ιδιαίτερα άγριες διαθέσεις ακόμη και τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη.
Με λίγα λόγια αυτή θα είναι πάνω κάτω η εξέλιξη, τουλάχιστον ως προς την διακύμανση των θερμοκρασιών. ….
Ότι νεότερο εδώ είμαστε.”.

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article