Λάρισα

Πόσες φορές το χρόνο χρειάζεται να κάνω απεντόμωση και γιατί;

Οι εποχές διαφέρουν. Ο κόσμος έχει αλλάξει. Ποιος θα αναρωτιόταν πιο παλιά ότι χρειάζεται να κάνουμε απεντόμωση στο σπίτι μας για να μη δούμε πότε κατσαρίδες η μυρμήγκια;

Του Λευτέρη Φουρκιώτη διευθυντή της Puerta Διαχείριση Πολυκατοικιών εξειδικευμένο σε θέματα απεντόμωσης και απολύμανσης σε Οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.

Άλλοι, ίσως λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία, θα έλεγαν ότι η επίσκεψη της κατσαρίδας ή του μυρμηγκιού στο σπίτι «φέρνει τύχη».

Στο παρελθόν φίλοι μετανάστες που διατηρούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο εξωτερικό μας αφηγούνταν ιστορίες, που τότε φάνταζαν εξωπραγματικές, για το επάγγελμα του απεντομωτή.

Η απεντόμωση θα μπορούσε να διαχωριστεί σε δύο κατηγορίες:

  • Απεντόμωση οικιακών χωρών
  • Απεντόμωση επαγγελματικών χώρων

Στην απεντόμωση οικιακών χωρών δηλαδή μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες, διαμερίσματα, κοινόχρηστοι χώροι κλπ είναι απαραίτητη η απεντόμωση τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Συνήθως οι καλύτερες περίοδοι είναι ο Απρίλιος-Μάιος και ο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος.

Στην απεντόμωση επαγγελματικών χώρων δηλαδή εστιατόρια, σουπερμάρκετ, γρήγορο φαγητό, ταβέρνες κλπ η νομοθεσία προβλέπει να εκτελείται κάθε τρίμηνο. Συνήθως οι επαγγελματίες παρακολουθούν πάντα την δράση των πληθυσμών στο χώρο τους και όταν απαιτείται μπορεί το τρίμηνο να γίνει δίμηνο.

Η απεντόμωση πρέπει να γίνεται με τη συχνότητα που πιο πάνω περιγράψαμε για να μπορεί κανείς να πετύχει έναν και μόνο στόχο. Να μην υπάρχει ποτέ εμφάνιση κατσαρίδας και μυρμηγκιών στο χώρο τους.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι οι πληθυσμοί της κατσαρίδας και των μυρμηγκιών είναι αδύνατον να εξαφανιστούν από τη φύση αλλά μόνο να μειωθούν.

 

Previous ArticleNext Article