Λάρισα

Πως την «πάτησε» μέσω facebook 19χρονος και πλήρωσε τα «μαλλιοκέφαλά» του…

Πάνω από τα μισά χρήματα, από την αξία πώλησης ενός μεταχειρισμένου Ι.Χ. κατέβαλε σε… άγνωστο, 19χρόνος οποίος όπως εκ των υστέρων διαπίστωσε, έπεσε θύμα απάτης, αφού παρά τις προκαταβολές, ουδέποτε απέκτησε το αυτοκίνητο που θέλησε να αγοράσει.

Το παράδοξο στην συγκεκριμένη απάτη είναι πως ο ανυποψίαστους Λαρισαίος, μετά από μια προφορική συμφωνία για την αγορά ενός αυτοκινήτου που δεν είδε ποτέ δια ζώσης παρά μόνο στην αγγελία πώλησης, πείστηκε και πέραν της προκαταβολής των 500 ευρώ, κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό του απατεώνα, σε τρεις επιπλέον δώσεις τα χρηματικά πόσα των 1980, 1320 και 1450 ευρώ αντίστοιχα. Δηλαδή κατέθεσε συνολικά το ποσό των 5250 ευρώ στον απατεώνα, ενώ το προς πώληση αυτοκίνητο κόστιζε 7500 ευρώ.

 

Αναλυτικότερα, προχθές το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο19χρόνος στην εφαρμογή «market place» του μέσου κοινωνικής δικτύωσης “meta” (facebook) βρήκε μία αγγελία η οποία φορούσε στην πώληση αυτοκινήτου έναντι του ποσού των 7500 ευρώ.

Μέσω του κινητού τηλεφώνου στην αγγελία, ο 19χρόνος επικοινώνησε με τον φερόμενο ως πολίτη, στοιχεία του οποίου αναγραφόταν επίσης την αγγελία, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις των απατών προκειμένου οι δράστες να γίνονται πιστευτοί, με τη διαφορά ότι τα δηλωθέντα ονοματεπώνυμα συνήθως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο 19 χρόνος πείστηκε από τα λεγόμενα του απατεώνα και έτσι συμφώνησαν στην μεταξύ τους αγοροπωλησία του αυτοκινήτου. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής ο απατεώνας ζήτησε από τον Λαρισαίο να καταθέσει ως προκαταβολή το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό, δίνοντας τα στοιχεία του λογαριασμού.

Με διάφορα ψέματα στη συνέχεια έπεσε το 19χρονο να το καταθέσει στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό τρία επιπλέον χρηματικά ποσά (σ.σ των 1980 ευρώ, των 1320 ευρώ και των 1450 ευρώ), πράγμα που συνέβη.

Φυσικά ο απατεώνας έχοντας εισπράξει 5250 ευρώ για ένα αυτοκίνητο που δεν πούλησε ποτέ, διέκοψε στη συνέχεια κάθε επικοινωνία με τον 19χρονο, δηλαδή έπαψε να απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις του Λαρισαίου παθόντα. Με τον 19χρονο να καταγγέλλει την απάτη σε βάρος του, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Previous ArticleNext Article