Λάρισα

Πως είναι από μέσα ο Πύργος Χαροκόπου (φωτο – βίντεο)

Έντονη είναι η δραστηριότητα και η συζήτηση που γίνεται γύρω από τον Πύργο Χαροκόπου στη Λάρισα.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη ήταν μια ανακοίνωση από τον Σύλλογο Φίλων του Πύργου που ενημέρωνε ότι η συνάντηση της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί δεν έγινε με την υπουργό Πολιτισμού λόγω έκτακτων υποχρεώσεων της κ. Μενδώνη.

Μάλιστα αναμένουν την επόμενη συνάντηση και ως ένδειξη διαμαρτυρίας,  αγανάκτησης και θλίψης για την κατάσταση του Ιστορικού Πύργου, ανάρτησαν πανό με το οποίο εκπέμπουν SOS για τη διάσωση του Πύργου, με το μήνυμα «ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ».

Το Larissanet.gr με οδηγό την «περιέργεια» αναζήτησε κάποια βίντεο για να δει την κατάσταση στο εσωτερικό του Πύργου.

Εντόπισε δύο βίντεο παλαιότερων ετών που είναι πριν το σεισμό του 2021 καθώς ενδεχομένως να έχει επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο.

Για την ιστορία του Πύργου Χαροκόπου υπάρχει και βιβλίο, συγγραφέας του οποίου είναι ο Βασίλειος Ν. Τσολάκης και ονομάζεται «Ο Πύργος Χαροκόπου στη Λάρισα» (εκδόθηκε το 2014).

Από την περιγραφή του βιβλίου μαθαίνει κανείς ο “Πύργος του Χαροκόπου” είναι χτισμένος με βάση τα αρχιτεκτονικά πρότυπα των αρχών του 20ου αιώνα.

Η ανοικοδόμηση του “Πύργου” άρχισε το έτος 1902. Αρχιτέκτων του πύργου είναι ο Αναστάσιος Μεταξάς, ο οποίος καταγόταν, όπως και ο Παναγής Χαροκόπος από την Κεφαλονιά.

Τα δύο βίντεο που δημοσιεύει το Larissanet.gr έχουν ως τίτλο «Ο Πύργος Χαροκόπου 1902-Αστική Εξερεύνηση-Λάρισα-Ελλάδα» και χωρίζονται σε δύο μέρη.

Στην περιγραφή εξηγείται από τους δημιουργούς πως «ο κύριος στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να ανέβουμε στο Πύργο και να απολαύσουμε τη θέα που κάποτε απολάμβανε ο ιδιοκτήτης του Αρχοντικού!».

Οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα οθόνης των δύο βίντεο.

 

 

larissanet.gr

 

 

Previous ArticleNext Article