Αθλητισμός

Πολυνίκης στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics 2024 ο Νίκος Παγγέας

Τρία χρυσά κι ένα αργυρό μετάλλιο η συγκομιδή μεταλλίων για τον Νίκο Παγγέα, αθλητή της Παλαίστρας Λάρισας, στους Πανελλήνιους Αγώνες των Special Olympics 2024.

Για άλλη μία χρονιά τα @SpecialOlympicsHellas διοργάνωσαν το διάστημα 24-29 Μαΐου τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics 2024 στο Λουτράκι Κορινθίας υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Βασικός στόχος του Οργανισμού είναι οι αθλητές να βελτιώνουν συνεχώς τις αθλητικές τους ικανότητες, και παράλληλα να εξελίσσονται ψυχικά και κοινωνικά. Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν με όλη τους την δύναμη, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και βίωσαν πέντε μοναδικές ημέρες Αθλητισμού και Ένταξης.

Συμμετείχαν πάνω από 350 αθλητές και αθλήτριες μαζί με τους προπονητές τους, από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο την Ουγγαρία και την Ουκρανία. Στη φετινή διοργάνωση, οι αθλητές αγωνίστηκαν σε 4 επίσημα αθλήματα των Special Olympics την Κολύμβηση, στο Bocce, τον κλασσικό Αθλητισμό και για πρώτη φορά στην Δυναμική Άρση Βαρών (Powerlifting) αγώνισμα στο οποίο συμμετείχε και ο αθλητής πάλης της “Παλαίστρας Λάρισας”, Νίκος Παγγέας. Ο νεαρός αθλητής αγωνίστηκε στα τέσσερα στυλ το νέου αυτού αθλήματος, κατακτώντας τρία χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο.

Τα συγχαρητήριά μας στον αθλητή αλλά και στους προπονητές του Νίκο Σωτηρίου (άρση βαρών) και Χρήστο Παγγέα (πάλη).

Previous ArticleNext Article