Λάρισα

Ποιος Χειμώνας; Έρχονται «20άρια»!

Ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης μίλησε στην εκπομπή «Έτσι κι αλλιώς» και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο για την θερμή εισβολή που περιμένουμε τις επόμενες ημέρες μέσα στο Χειμώνας ο οποίος ακόμη αγνοείται. «Την Πέμπτη ξεκινά καλά η ημέρα με αίθριο καιρό. Θα υπάρξουν κάποιες συννεφιές στα βόρεια του νομού λόγω ενός χαμηλού που επηρεάζει τη Δυτική Θεσσαλία. Πιθανό να έχουμε κάποια φαινόμενα στα βόρεια του ν. Λάρισας. Η θερμοκρασία στους 15 βαθμούς την Πέμπτη. Την Παρασκευή και το Σάββατο γυρίζει το ρεύμα σε Νότιο. Θα έχουμε κάποιες αραιές συννεφιές θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ίσως έχουμε κάποια φαινόμενα ξανά στις βόρειες περιοχές και ίσως και λίγο στην Λάρισα. Η θερμοκρασία θα είναι στους 15 βαθμούς. Η Κυριακή ξεκινά με καλό καιρό και αραιές συννεφιές, οι άνεμοι γίνονται νότιοι. Έτσι θα πάνε στους 17-18 βαθμούς Κελσίου. Ίδιος καιρός και την Δευτέρα καθώς θα έχουμε 18-19, ίσως και 20 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει.

Όμως από Τρίτη έρχεται «βουτιά» της θερμοκρασίας. «Την Τρίτη έχουμε μικρότερη θερμοκρασία. Θα έχουμε ραγδαία μεταβολή τους συστήματος. Από το απόγευμα της Τρίτης γυρίζει σε βοριά. Το βράδυ και την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη έχουμε ισχυρούς βοριάδες που κατεβάζουν την θερμοκρασία. Η θερμοκρασία θα κατέβει τουλάχιστον 8 βαθμούς Κελσίου. Μετά την Τετάρτη είναι ένα διάστημα 5-6 ημερών όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν και σε μονοψήφια επίπεδα. Αν έρθει και ένα χαμηλό -που μάλλον δεν θα έρθει-ίσως έχουμε κάποια χιόνια μόνο στα βουνά», περιγράφει.

Πότε όμως εκτιμάται ότι θα δούμε τον Χειμώνα; «Ο Χειμώνας αγνοείται. Προσωπικά πιστεύω ότι θα πάει λίγο πίσω. Δεν αποκλείεται να δούμε Χειμώνα από τις Αρχές Μαρτίου, όπως είχαμε δει κάποια χρόνια πριν», κατέληξε ο Λαρισαίος μετεωρολόγος.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article