Αθλητισμός

Ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Λάρισας πέρασε στην Ιατρική Αθηνών

Χωράνε δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη; Κι΄όμως χωράνε, αρκεί να πιστεύεις στον εαυτό σου, να έχεις ρεαλιστικούς στόχους και να τους υπηρετείς πειθαρχημένα.

Ο Θάνος Ζαχόπουλος, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής – από τα ταλέντα του Απόλλωνα Λάρισας, κατέχει το ρεκόρ του νεαρότερου σκόρερ στην ιστορία της superleague 2 καθώς τον περασμένο χειμώνα, στον αγώνα Βέροια – Απόλλων Λάρισας, πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας του. Την ημέρα εκείνη ήταν μόλις 16 χρόνων και 11 μηνών.

Συνήθως άμα μπλέξεις με το ποδόσφαιρο το σχολείο και υποχρεώσεις του περνάνε σε δεύτερη μοίρα, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές καταλήγουν αγράμματοι.

Ο κανόνας όμως έχει και εξαιρέσεις. Μια από αυτές είναι ακριβώς η περίπτωση του νεαρού Θάνου ο οποίος, όντας μαθητής του ΕΠΑΛ, όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά συνδυάζοντας το γήπεδο με το σχολείο, και τις προπονήσεις με το διάβασμα, πέρασε φέτος στο πανεπιστήμιο και μάλιστα όχι σε οποιαδήποτε σχολή. Τέταρτος στην Ιατρική Αθηνών.

Με την ίδια συνταγή σκοπεύει να πορευτεί και στη συνέχεια, βάζοντας σε προτεραιότητα την Ιατρική επιστήμη χωρίς όμως να παρατήσει το ποδόσφαιρο καθώς έχει προτάσεις να παίξει ακόμα και στην Ιταλία.

Μπορεί να τα καταφέρει το ίδιο καλά και στα δύο; Τα παραδείγματα του Λάκη Νικολάου και του Φραγκίσκου Σούρπη, από το παλιό καλό (και …Ελληνικό ποδόσφαιρο), είναι χαρακτηριστικά. Έγιναν σπουδαίοι γιατροί και εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές.

Ο Θάνος έχει στόφα νικητή, μπορεί να τα καταφέρει.

Εμείς του το ευχόμαστε.

Κώστας Τόλης Εφ. ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)

kosmoslarissa.gr

Previous ArticleNext Article