Ελασσόνα

Πλήρωσαν τις ζημιές που προξένησαν σε τοίχους στην Ελασσόνα και αθωώθηκαν

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 12 νεαροί Λαρισαίοι, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί κατηγορούμενοι για απλή φθορά ξένηs περιουσίας και για διακεκριμένη φθορά πραγμάτων, όπως και για φθορά ιστορικού μνημείου.

Οι 12 φίλαθλοι τα ξημερώματα τηs 3ηs Ιουνίου του 2020 βρέθηκαν στην Ελασσόνα, όπου προχώρησαν στην αναγραφή συνθημάτων υπέρ τηs ποδοσφαιρικής ομάδαs τουs (φωτ.), αλλά και υβριστικών συνθημάτων σε διάφορα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, όπως και στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Αρσενίου, αλλά και στο Ηρώο τηs πόλης, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από αστυνομικούς τηs Ελασσόνας.

Δύο από τουs κατηγορούμενους ομολόγησαν τότε πωs αυτοί έγραψαν τα συνθήματα και όχι οι υπόλοιποι συλληφθέντες, με τουs συνηγόρους τουs να έρχονται σε συμφωνία με τον Δήμο Ελασσόνας που μήνυσε τουs κατηγορούμενους, προκειμένου να αποκατασταθούν οι φθορές, όπως και έγινε.

Έτσι, τη Δευτέρα, κατά την εκδίκαση τηs υπόθεσης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, μετά και τιs καταθέσεις κατοίκων – παθόντων, δύο εκ των κατηγορουμένων ανέλαβαν την ευθύνη για τιs φθορές, ενώ οι άλλοι δύο από τους παριστάμενους (σ.σ. οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν) στην απολογία τους τόνισαν πωs δεν έχουν καμία σχέση με την πρόκληση φθορών.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Δήμου Ελασσόνας βεβαίωσε ότι μετά την καταγραφή των ζημιών και την αποτίμησή τους (σ.σ. περίπου 2.900 ευρώ) από την Οικονομική Επιτροπή και σε συνεννόηση με τον συνήγορο των κατηγορουμένων, οι εμπλεκόμενοι πλήρωσαν και έτσι αποκαταστάθηκαν οι φθορές από τα συνθήματα.

Η Εισαγγελέας τηs έδρας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων μόνο για τιs φθορές στα κτίρια του Δήμου Ελασσόνας και των ιδιωτών και όχι για τιs φθορές που προκάλεσαν σε κτίρια μεταξύ των οποίων και τηs Μητρόπολης Ελασσόνας.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τουs απάλλαξε τελικά από τιs κατηγορίες μετά την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των φθορών που είχαν προκαλέσει.

Πηγή: Ελευθερία (Β. Κακάρας)
Previous ArticleNext Article