Ελασσόνα

Πέθανε ο ιδρυτής της βάσης ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στον Όλυμπο

Ήταν από τα παλιότερα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Πέθανε την Κυριακή ο ορειβάτης Θεόδωρος Καρυοφύλλης, ένα από τα παλιότερα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και αυτός ο οποίος είχε προτείνει τη δημιουργία μίας βάσης ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο Λιτόχωρο. Σε σχετική ανάρτησή της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αναφέρει:

Έφυγε από κοντά μας τα ξημερώματα της Κυριακής ο αγαπημένος μας Θεόδωρος Καρυοφύλλης, ο Μπούλης, όπως τον γνωρίζαμε οι περισσότεροι από μας.

Ο Θεόδωρος, Λιτοχωριανός ορειβάτης, ήταν ένα από τα παλιότερα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, πασίγνωστος σε όσους επισκέπτονταν τον Όλυμπο, πολλοί από τους οποίους τον αποκαλούσαν και «Σέρπα», γιατί συνήθιζε να κουβαλάει στην πλάτη του βαριά αντικείμενα και εφόδια για τα καταφύγια, όπως οι Σέρπα στα Ιμαλάια.

Το 1994, μετά από μία μεγάλη επιχείρηση ορεινής διάσωσης στον Όλυμπο, ο Θεόδωρος πρότεινε τη δημιουργία μίας βάσης ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο Λιτόχωρο. Από τότε, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να ενισχύσει τοπικά την ΕΟΔ στην περιοχή, συμμετείχε σε πολλές επιχειρήσεις ορεινής διάσωσης και σε δράσεις της ομάδας. Είχε πρωτοστατήσει, μάλιστα, στη διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης της ΕΟΔ στο Λιτόχωρο το 2007.

Είχε διατελέσει διαχειριστής του καταφυγίου Κάκαλος και Πετρόστρουγκας, ενώ ήταν πολύ δραστήριος και στην τοπική κοινότητα, όπου πρόσφερε ως κοινοτικός σύμβουλος κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Η τελευταία επιχείρηση στην οποία είχε πάρει μέρος ήταν τον Δεκέμβριο του 2017.

Όλοι εμείς στην ΕΟΔ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι, Μπούλη

 

Πηγή: typosthes.gr

Previous ArticleNext Article