Ελλάδα

Πέθανε μόλις στα 47 του ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος από ανακοπή καρδιάς

Πέθανε ο Παναγιώτης Τζένος. Η είδηση από την Πάτρα έφτασε στην Αθήνα και τον Πειραιά μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά κανείς δεν το πίστευε. Ο Παναγιώτης; Ο διευθυντής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Παραπολιτικά; Αδύνατον. Μόλις 46 ετών, κάποιο λάθος θα έχει γίνει.

Κι όμως, η είδηση, η τελευταία είδηση για έναν σημαντικό δημοσιογράφο, ήταν απολύτως ακριβής.

Επαθε έμφραγμα σε ξενοδοχείο της Πάτρας και μέσα σε λίγα λεπτά έχασε τις αισθήσεις του. Κανείς δεν πρόλαβε να κάνει πολλά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, όμως, η καρδιά του τον πρόδωσε οριστικά, σκορπίζοντας θλίψη στη δημοσιογραφική οικογένεια.

Κλισέ, αλλά έτσι είναι. Η ευρύτερη δημοσιογραφική οικογένεια, αλλά ιδιαίτερα η οικογένεια των Παραπολιτικών θρηνεί από σήμερα ένα σημαντικό στέλεχός της.

Και πολύ περισσότερο. Η σύζυγός του, η δημοσιογράφος και αντιδήμαρχος Πειραιά, Ανδριάννα Ζαρακέλη, δεν θα έχει πια τον σύντροφό της. Αλλά ανείπωτη θλίψη και για τον 14χρονο γιο τους, Γιάννη, που δεν πρόλαβε να χαρεί όσο έπρεπε τον πατέρα του.

Γύρω στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ της Κυριακής από το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» ανακοινώθηκε ο θάνατός του, παρά τα 40 λεπτά που πέρασαν κάνοντάς του προσπάθεια ανάνηψης.

Ο Παναγιώτης Τζένος πήγαινε συχνά στην πατρίδα του την Αχαία που αγαπούσε, κι έμελλε να αφήσει εκεί την τελευταία του πνοή.

Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα γίνει ασφαλώς νεκροψία – νεκροτομή. 

Ένα λαϊκό παιδί που έφτασε ψηλά. Και μια λαϊκότητα από αυτές που έχουν όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά. Προτερήματα κι ελαττώματα, αρετές και μειονεκτήματα, αλλά πάντα τον χαρακτήριζε ένας σκληρός αγώνας για να φτάσει όσο ψηλά μπορεί, να διακριθεί στον δημοσιογραφικό στίβο.

Και μια αυθεντικότητα που δεν συναντάς εύκολα.

Η χαρακτηριστική του φωνή στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και οι γραπτές παρεμβάσεις του και τα ρεπορτάζ του στην εφημερίδα, θα μείνουν αξέχαστες σε πολλούς.

Όπως θα μείνει αξέχαστη σε πολλούς συναδέλφους του η βοήθεια που τους παρείχε σε δύσκολες περιόδους. Όταν κάποιοι έμειναν από δουλειά και αναζητούσαν μια εργασία για να επιβιώσουν.

Και ο Παναγιώτης Τζένος ήταν εκεί να τους βοηθήσει, να τους καθοδηγήσει και τις περισσότερες φορές να γίνει φίλος μαζί τους.

Ηλθε πολλές φορές σε σύγκρουση με πολιτικούς του αντιπάλους, στηρίζοντας με σθένος τις απόψεις του, από τις οποίες δεν παρεξέκλινε ποτέ.

Previous ArticleNext Article