Λάρισα

Περιοδείες Μητσοτάκη στις Περιφέρειες: Στήριξη στους υποψηφίους για το 13 στα 13 – Με Αγοραστό στην Μαγνησία

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και την άνετη επικράτηση της ΝΔ σε 7 περιφέρειες ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι πολίτες επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ.

Από σήμερα ο πρωθυπουργός ξεκινάει περιοδείες στις περιφέρειες που βγήκε πρώτη η ΝΔ και οι υποψήφιοι που έχουν το γαλάζιο χρίσμα θα δώσουν τη μάχη της κάλπης στο β’ γύρο. Από την Βάρνα της Βουλγαρίας όπου θα βρίσκεται το πρωί για την τριμερή Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, θα μεταβεί στη Λέσβο για να συναντηθεί με τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την Μαγνησία μαζί με τον Κώστα Αγοραστό, ενώ θα μεταβεί και σε Θράκη, Δυτική Μακεδονία και πιθανώς την Αρκαδία.

Πρώτη στάση Μυτιλήνη για τον πρωθυπουργό
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 17.30, σήμερα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί τη Μυτιλήνη όπου θα έχει συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Οι 6 Περιφέρειες που θα κριθούν στον β’ γύρο
Σε Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ιονίων νήσων, Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου η μάχη θα δοθεί την επόμενη Κυριακή στο β’ γύρο.

Σημειώνεται πως σε αυτές στις 4 από τις 6 περιφέρειες που θα στηθούν κάλπες την επόμενη Κυριακή, οι υποψήφιοι που έχουν το γαλάζιο χρίσμα ήταν πρώτοι στις χθεσινές κάλπες. Μάλιστα ο Δημήτρης Πτωχός έφτασε μία ανάσα από την εκλογή του καθώς το ποσοστό που συγκέντρωσε έφτασε το 42,6%.
Ιδιο σκηνικό και στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Χρήστο Μέτιο να συγκεντρώνει ποσοστό 42,27%, ενώ στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός συγκέντρωσε 41,37%.
Πρωτιά σημείωσε και ο Αλκιβιάδης Στεφανής στο Βόρειο Αιγαίο με ποσοστό 39,98%.

Οι μάχες με τους γαλάζιους αντάρτες στον β’ γύρο
Στον β’ γύρο οι υποψήφιοι της ΝΔ στη Δυτική Μακεδονία και στα Ιόνια νησιά, Γιώργος Κασαπίδης και Ρόδη Κράτσα, αντίστοιχα, θα δώσουν τη μάχη με τους γαλάζιους αντάρτες, Γιώργο Αμανατίδη και Ιωάννη Τρεπεκλή.

Στη Δυτική Μακεδονία προηγείται ο γαλάζιος αντάρτης Γιώργος Αμανατίδης με 35,54% με τον Γιώργο Κασσιπίδη να συγκεντρώνει 34,23%.

Στα Ιόνια νησιά προηγείται ο γαλάζιος αντάρτης Ιωάννης Τρεπεκλής με 32,51% έναντι της Ρόδης Κράτσα με 27,43%.

iefimerida.gr

Previous ArticleNext Article